: Ferda utvider i Møre og Romsdal | Din Fritid

Ferda utvider i Møre og Romsdal

Med nye lokaler og utvidet kapasitet styrker Ferda satsingen i Møre og Romsdal. Salget av bobiler og campingvogner er høyt i fylket, og kjeden tror trenden vil fortsette.

Sterk salgsvekst for bobiler løftet bestanden til nytt rekordnivå i løpet av fjoråret. Møre og Romsdal er blant fylkene som utmerker seg med høy etterspørsel.

– I 2018 ble det registrert 437 nye bobiler på eiere hjemmehørende i fylket. Det er drøyt 17 prosent flere enn året før. I tillegg ble det registrert 176 nye campingvogner. Den lokale interessen for ferie på hjul er svært høy, sier Jon Arne Torset, daglig leder i Ferda Ålesund.

Ferda har nå 10 heleide avdelinger fordelt på syv fylker. Nå utvides virksomheten i Møre og Romsdal. Om kort tid blir det offisiell åpning av nye lokaler på Håhjem i Skodje kommune, en halvtimes kjøretur utenfor Ålesund.

– Vi flytter til et nytt og moderne anlegg på over 2000 kvadratmeter, med god kapasitet til både salgsutstilling og servicetjenester, sier Torset.

Øker bemanningen 

Anlegget får et autorisert bilverksted som kan tilby komplett ettersyn av bobiler. Den nye verkstedhallen for bobil og caravan har plass til 14 kjøretøyer. Ferda planlegger også å øke bemanningen på avdelingen, fra 13 til 18 årsverk.  

– Nord-Vestlandet er en viktig landsdel for vår bransje. Vi har høye, lokale ambisjoner, og ønsker å legge best mulig til rette for å kunne betjene alle caravankunder.

Den praktiske flyttingen er i hovedsak allerede gjennomført, men den offisielle åpningen skjer under et arrangement lørdag 30. mars, der ordføreren i Skodje, Dag Olav Tennfjord, vil være tilstede.

– Vi har lagt opp til en hyggelig dag for hele familien, med grilling, kaffe og kaker, musikkinnslag og aktiviteter for barn. Selve høytideligheten rundt åpningen skjer klokken 12.00, sier Jon Arne Torset. Arrangementet inngår i de lokale Ferda-dagene fra torsdag 28. mars til søndag 30. mars, med daglige aktiviteter og spesialtilbud.

Bransje i endring 

Ferda Ålesund ble etablert gjennom en overtakelse av Skorpen og Myren Bil AS i 2017. Senere er også forhandleren Caravanservice fusjonert inn i selskapet.

– Som kjede satser vi langsiktig og planmessig på vekst, ikke minst innen denne viktige regionen, sier Ferdas konsernsjef, Bengt Heggertveit.

Han mener caravanbransjen står foran en strukturendring, på samme måte som man har sett i bilbransjen.

– Det vil også komme kundene til gode. Et eksempel på dette er at Ferdas kunder nå kan få utført service og reklamasjonsarbeid hos alle våre forhandlere i Norge, uavhengig av hvilken avdeling de har kjøpt enheten fra. Dette er unikt i bransjen, sier Heggertveit.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden