Caravanmessen 2022: Vafler, pølser og kaffe | Din Fritid
Caravanmessen 2022

Vafler, pølser og kaffe

Midt under Caravanmessen tok vi oss en tur til Hellerudsletta og messecampen som arrangeres der. Der ble vi møtt av godt humør og en fristende vaffelduft.

I god tradisjon ble det også i år organisert messecamp på Hellerudsletta. Her er det plass til rundt 500 bobiler og campingvogner. Med god hjelp av frivillige medlemmer i Norsk Bobil og Caravan Club (NBCC), avdeling Romerike og Norsk Bobilforening (NB), region Øst, blir alle gjestene på messecampen veiledet og hjulpet på best mulig måte.


Frivillige fra Norsk Bobilforening og Norsk Bobil og Caravan Club bidrar med en viktig jobb med å få alle bobil- og caravanvenner på riktig plass og avstand på Messecampen.

Gode forhold

– Her er ingen forhåndsbestilling, betaling foregår enkelt og greit med en app på telefonen eller betalingsautomat på området. Det er fine, enkle forhold her. Det er mulig å fylle på vann, tømme do-kassetten og gråvannet. Faste sanitæranlegg er det på området. Det er begrenset kapasitet til strøm, så her er det bare de med spesielle behov som får tilgang, forteller en entusiastisk trio: Carlo Wighus og Aage Semb fra Norsk Bobilforening (NB) og Arild Berg fra Norsk Bobil og Caravan Club (NBCC), til Din Fritid.


Frivillige Mette Kjellgård ,Norsk Bobilforening og Marit Fossum, NBCC byr på kaffe og nystekte vafler.

Frivillig

I teltet ved innkjøringen til messecampen finner vi Marit Fossum og Mette Kjellgård i full gang med vaffelsteking, pølsekoking og ikke minst kaffetrakting.

– Vi som bidrar frivillig her på messecampen må jo ha litt mat og drikke underveis i jobben med å hjelpe alle bobil- og caravanbesøkende med å finne seg til rette på messecampen, forteller de.

– Jobben vår startet her allerede på mandag med opprigging av telt, pakking av velkomstpakker og å tilrettelegge mest mulig før messecampen åpnet på torsdag. Så vi har full jobb en hel uke, forteller Marit og Mette - og tilbyr Din Fritids representant en nystekt vaffelrute som jeg gledelig tar imot.

Nøye

På messecampområdet finner vi Kjell Fossum og Egil Slemdal med lange stokker. De vinker de nye bobilgjestene på plass. Firemeters-regelen gjelder, og selvsagt er det branngate mellom rekken av bobiler og vogner. Her følges alle avstandsregler på centimeteren.

– Hadde ikke vi vært her, hadde det nok blitt mye rar parkering. Men de er flinke til å følge våre anvisninger. Og like viktig: De er blide, hyggelige og vi ser at de koser seg her på messecampen, forteller veteranene Kjell og Egil. De har vært med som frivillige helt siden 2005.


Aage Semb, Carlo Wighus, NB og Arild Berg, NBCC hjelper bobilfolket på plass på Messecampen.

Likesinnede

– Vi har vært på Caravanmessen og på messecampen et par ganger før. Det er fint å treffe likesinnede. Vi ser også litt på bobiler og campingvogner, men savner mer campingutstyr og tilbehør, litt mer «stæsj», forteller Jan Erik og Grethe Hegle som sammen med venneparet Sivert Syrstad og Aud Inger Voldøien har tatt turen fra Meldal for å få inspirasjon av Caravanmessen.

– Selv om vi er en av de få som kommer med campingvogn hit på messecampen, føler vi oss ikke helt alene. Vi har vel sett kun 8-10 campingvogner blant flere hundre bobiler, forteller familiene fra Meldal til Din Fritid med en stort smil.


Rune Burhol kjørte veteranbussen fra 1978 i skytteltrafikk mellom Messecampen og Caravanmessen på Lillestrøm.

Gratis buss

Hver dag, torsdag til søndag var det gratis shuttlebusser fra messecampen på Hellerudsletta til Nova Spektrum på Lillestrøm. Dette er veldig populært og gjør det enkelt å komme seg til og fra messen.

– Vi er her for første gang, og synes 250 kroner døgnet kanskje er litt i overkant siden det ikke er strøm, sier Unni og Ragnar Bergstrøm. De har tatt turen fra Halden for å besøke årets Caravanmesse.

– Vi ser etter nyheter, men også tilbehør. Vi kunne godt tenkt oss at det kunne vært litt større utvalg på utstyrsfronten, avslutter Unni og Ragnar.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden