Fritid og Caravanmessen 2024: En messe til inspirasjon og hygge | Din Fritid
Fritid og Caravanmessen 2024

En messe til inspirasjon og hygge

Vikingskipet på Hamar bød på bobiler, campingvogner, el-biler, utstyr til fritidsbruk og camping på årets Fritid og Caravanmesse på Hamar.

Årets messehelg i april bød på flere årstider med snø, sol og varme.

– Vi møtte snøen på Tynset og kjørte i 10 cm snø fra Rendalen til Hamar, men bobilen er godt skodd og vi kom trygt frem til messecampen ved Vikingskipet, forteller Inger og Ola Kvernberg til Din Fritid. Bobilparet fra Melhus besøker mange messer som arrangeres lokalt og nasjonalt for å se på nyheter og for å treffe andre.


Inger og Ola Kvernberg.

Fra vogn til bobil

Ekteparet har parkert rett utenfor Vikingskipet og forteller at de har hatt flere kjørevogner gjennom 40 år. Da reiste og ferierte de mye i inn-og utland.

– I fjor kjøpte vi bobil. Med den er det enklere. Vi trenger ikke bruke så mye krefter på planlegging. Det er for eksempel langt lettere å stoppe for en pause. Da snur vi bare stolene og tar en kaffe og en matbit, sier Inger og Ola og Inger samstemt.

– På messecampen treffer vi andre bobilfolk hvor vi kan utveksle erfaringer og få tips. Vi like å følge med på camping- og fritidsutstyr. Vi har handlet fortelt til bobilen, så bare det er verdt turen til messen her på Hamar, avslutter Inger fornøyd.


Ronny Aspesletten hos Sykkel og Fritid på Hamar

Stor interesse

– Vi må jo ha messetilbud, sier Ronny Aspesletten hos Sykkel og Fritid på Hamar. Bedriften rigget seg opp på messen med en stor stand og et bredt utvalg av elsykler.

En elsykkel kan veie rundt 25 kg. De blir så tunge fordi rammen er forsterket, og fordi motor og batteriet veier en del. Mange av spørsmålene jeg får fra spesielt bobilfolket er knyttet til vekten, forteller Ronny til Din Fritid.

– Det finnes elsykler som kan komprimeres ved å ta ned og snu styret, sku ned setet og enkelt felle inn pedalene. Det blir dessverre ikke så mye mindre vekt selv om syklene er mindre, men kanskje de da passer bedre i garasjen på bobilen, forklarer Ronny. Han har også et par tips å dele: – For trafikksikkerhetens skyld er det viktig at utvendige stativer er godkjent. For å sikre sykkelen bør en ha to godkjente låser, til å låse rundt ramme og hjul og en til å låse inntil en fast installasjon. GPS-sporing er nyttig å montere, men husk da på at den har batteri som må lades. Skal du til utlandet er det nyttig å sjekke lokale trafikkregler for bruk av elsykkel, opplyser Ronny Aspesletten som er fornøyd med salget under messen.

Solgt

Fritid og Caravanmessen arrangeres for andre året i Vikingskipet på Hamar og trekker flere tusen besøkende.

– Vi har solgt en del campingvogner og bobiler, både i fjor og på årets messe, forteller daglig leder Stine Myrvold i Håkon Camping AS til Din Fritid.

– Det er viktig å vise seg frem på en slik messe. Vi erfarer også at folk lettere tar kontakt med oss etter en slik messehelg. Vi selger omtrent like mange bobiler som campingvogner. Jeg føler det er en liten opptur på gang nå, og det gjelder spesielt kjørevogner. Mange av disse kan trekkes av elbil og du merker knapt at de henger bakpå. Prisen på disse starter på 220 000 kroner, forteller Stine som stadig blir avbrutt med spørsmål fra nysgjerrige besøkende.


Stine Myrvold i Håkon Camping AS slår av en vognprat med Terje Bratland fra Hamar.

Bytte

Terje Bratland fra Hamar er på messen for å se på ny campingvogn. Han har gode opplevelser med campinglivet, som er noe han har gjort fra han var seks år gammel.

– Jeg har fast vinterplass på Mesnali for campingvognen. På sommeren har jeg vogna hjemme på gårdsplassen, og bruker den i helger og på ferieturer fjernt og nært, forteller Terje til Din Fritid.

– Jeg vurderer å bytte til en større vogn. Familien ønsker å ha faste sengeplasser til alle, så man slipper å re opp soveplasser i salongen. Jeg har funnet en Hobby 650KFU som fungerer for oss, så nå skal jeg forhandle pris og innbytte, forteller Terje med et lurt smil.


Wenche og Raymond Rubach fra Jessheim

Sosialt

Wenche og Raymond Rubach fra Jessheim har tatt med campingvogna til messecamp og messe på Hamar.

– Messa er ikke så stor. Det gjør ikke noe, vi er ikke på jakt etter noe spesielt. Det er veldig koselig bare å gå rundt å prate, treffe andre, og dele erfaringer. Ved at vi ligger her på parkeringen er det lettere å få kontakt. Du vet når man driver med camping blir du sosial. Det må ikke være slik at man må handle, man må være sammen også, sier Raymond.


En fornøyd messegeneral, Konrad Sel.

Ny messe

Årets Fritid og Caravanmesse trakk til seg 200 flere besøkende enn i 2023, i følge de offisielle tallene. Til sammen 5221 var innom salgsmessen i Vikingskipet på Hamar.

– Det blir messe neste år også, dato er ikke bestemt ennå, men rundt påsketider er planen. Tilbakemeldingene vi har fått er mest positive, så vi er fornøyde. Noen ønsker flere bobiler i premiumsegmentet, og større mangfold i fritidssegmentet, forteller en engasjert Konrad Sel til Din Fritid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden