Bobilturisme:: FEFI-konferansen 2024 | Din Fritid
Bobilturisme:

FEFI-konferansen 2024

Siste helgen i mai var det før første gang en helt unik bobilkonferanse i Norge. Det var reiselivsorganisasjonen FEFI som la sitt arrangement til Grimstad. 

Mange kjenner kanskje ikke til paraplyorganisasjonen FEFI, men det er navnet på samarbeidsnettverket til ti ulike gårdsturisme-organisasjoner, inkludert Nortrip. 

Første organisasjon ut var France Passion som siden 1993 har sørget for at hundretusenvis av bobilreisende har kunnet parkere gratis på de over 2000 franske vingårdene i deres bobilguide, som kommer i nytt opplag hvert år. Dette har ikke overraskende blitt en attraktiv måte å reise på for vin-interesserte bobilturister. 

Bobil- og caravanguider med hovedfokus på gårdsturisme har siden spredt seg til ti europeiske land, inkludert Nortrip i Norge (etablert i 2021).

– Vi så et udekket behov i Norge. Selv om det ikke er mange vingårder i Norge, er vi veldig gode på lokalmat. Vår Nortrip-guide inneholder derfor en oversikt over idylliske steder som ofte tilbyr nydelig norsk mat og drikke, samt andre unike opplevelser, sier daglig leder i Nortrip, Patrik Alesand. Siste nytt fra Norge er at Nortrip har innledet et samarbeid med gårdsturismeorganisasjonen Hanen. 

Fra det internasjonale FEFI-arrangementet forteller Patrik at det var veldig gøy å treffe de mange aktørene. Og ikke minst å få de til Norge. Et av områdene som fikk mye oppmerksomhet er hvordan man kan utnytte nye digitale verktøy for å gi medlemmene nye muligheter som å reservere plass og gi de ulike plassene vurdering.

Som vertskap kunne Nortrip by på skjærgårdsseilas, skalldyrsaften, havsbad med badstue, rundtur i Sjøfartsmuseet og ikke minst det å oppleve byene Grimstad og Arendal.


Nortrip-gjengen og representant for Landvergnügen.

Dette er medlemmene i FEFI:

France Passion (Frankrike), Landvergnügen (Tyskland og Østerrike), Harvest Hosts (USA), Brit Stops (Storbritannia), España Discovery (Spania), Swede Stops (Sverige), Pintrip (Danmark), Nortrip (Norge), Agricamper Italia og SwissTerroir (Sveits).

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Tags: 

På forsiden