NAF: Drivstoffpriser: Fyll på riktig dag! | Din Fritid
Har du en dieselbil med en tank på 65 liter drivstoff, vil en prisdifferanse på 8 kroner gjøre at tankingen blir 520 kroner billigere. Foto: NAF
NAF: Drivstoffpriser

Fyll på riktig dag!

Nå gjelder det mer enn noensinne å følge med før du tanker opp bilen. Før kunne det skille to til tre kroner mellom den dyreste og billigste dagen. Nå er forskjellen på hele sju til åtte kroner!

Det er større variasjoner i bensin- og dieselprisen enn det det var før. Den siste tiden har prisene vært nede på 16-tallet for diesel og på 17-tallet for bensin. De dyreste prisene er på 24-tallet for diesel og 25-tallet for bensin. 

– Her er det penger å hente når prisdifferansen kan bli opp i 8 kroner, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.  

Har du en dieselbil med en tank på 65 liter drivstoff, vil en prisdifferanse på 8 kroner gjøre at tankingen blir 520 kroner billigere. Er differansen 7 kroner blir det 455 kroner billigere.

– Det har aldri vært mer lønnsomt å være prisbevisst når du fyller bensin og diesel, mener Sødal.  

Mindre forutsigbart

Det har alltid vært konkurranse i drivstoffmarkedet. Billigdagene for drivstoff var tidligere særlig søndag kveld og mandag morgen. Nå er det mer uforutsigbart når prisene settes ned. Ofte skjer det midt i uka.

– Det gjelder å følge med i ditt område for å få de beste prisene på drivstoff. Prøv å kartlegg mønsteret der du bor, så kan du spare mange hundrelapper i måneden, avslutter Nils Sødal. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden