: Isabella 2004: Effektiv beskyttelse mot mygg | Din Fritid

Isabella 2004: Effektiv beskyttelse mot mygg

Alle som har prøvd å campe med et fortelt på campingvognen vet, at det er viktig med god utlufting for å opprettholde et behagelig inneklima. Ikke minst i løpet av de siste årene, når forteltene er blitt tettere og tettere er kravet til effektiv utlufting øket.

Isabellas nye utluftingspanelsystem er veldig enkelt å bruke og en effektiv beskyttelse mot mygg og dårlig inneklima.

Foto: Isabella

Det er bakgrunnen for at Europas største spesialfabrikk for fortelt, Isabella i Vejle, har utviklet et nytt og avansert utluftingssystem, som foreløbig er innstallert i to av fabrikkens nye modeller, nemlig Ambassador Alpha og det veldig romslige Commodore Alpha, som har en dybde på tre meter. Systemet består i to utluftingspaneler i frontseksjonen og et stort myggnettvindu i høyre gavl.

De to utluftingspanelene i fronten strekker seg fra taket og ned til forteltets sokkel. De er konstruert slik at det over myggnettet er montert vanlig teltduk som via en glidelås kan rulles helt eller delvis ned. Ettersom de to panelene er plassert under forteltets store overheng, kan den øverste delen saktens stå åpen, selv om det regner. Både utluftingspanelene og myggnettvinduet i høyre gavl kan åpnes mye eller lite alt etter utluftingsbehovet. Og har man bruk for ytterligere utlufting i form av gjennomtrekk, så kan man lette litt på hjultildekningsstykket i siden på campingvognen.

Behovet for utlufting lurer noen ganger nye caravanister. De veldig store temperaturforskjeller, vi opplever på våre breddegrader, betyr ofte kondensvann. Og selv om kondensvannproblemet - med nye teltdukstyper - er blitt vesentlig mindre de siste årene, så er det tross alt fortsatt nødvendig å ha effektive utluftingsmuligheter, dersom man ikke vil la teltdørene stå åpne hele tiden.

Men utluftingssystemene har også en annen og viktig funksjon, nemlig som et vern mot insekter. En deilig sommerkveld kan enkelt bli ødelagt av summende og stikkende mygg. Her er det en fordel, at man kan gå inn i forteltet og fortsatt ha god kontakt med naturen via de forskjellige utluftingsmuligheter med myggnett.

Les mer om Isabella her

www.isabella.net

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden