: Atlanterhavsveien | Din Fritid

Atlanterhavsveien

Atlanterhavsveien er en veiforbindelse mellom kommunene Averøy og Eide på Nordmøre i Møre og Romsdal. En fantastisk veistrekning på åtte kilometer og like mange broer


De første planene

Det har vært en meget lang prosess for å få realisert Atlanterhavsveien. De første planene for en forbindelse kom så tidlig som i 1909. Den gangen ble det snakket om å lage en jernbane via øyene som i dag danner grunnlaget for Atlanterhavsveien. Etter hvert ble bilen et naturlig kommunikasjonsmiddel og planene om jernbane ble skrinlagt. I 1935 ble jernbaneplanene definitivt lagt til side. Det var likevel ikke før på 1970-tallet det igjen ble fart i sakene, da som veiprosjekt. 1. august 1983 startet arbeidet med byggingen.


Naturkrefter

Atlanterhavsveien ligger i et område av Norge hvor naturkreftene regjerer som de selv vil. Alt fra skyfri himmel og nær sagt vindstille til full vinterstorm kan oppleves. Det er dette som er noe av det spesielle ved veistrekningen. Du får en unik opplevelse uansett når på året du kommer hit. Vinteren har sjarm, våren kommer tidlig, sommeren er herlig og høsten er dramatisk. Så har også været satt tydelige spor i veibanen når det har stått på som værst.
Kjører du denne strekningen må du ta deg tid til å stoppe på en av rasteplassene. Skulle sola være på sitt varmeste, finnes det mange svaberg som er skapt for soling.


Høststormer

Mange tar turen hit når høststormene setter inn, det er litt av et skue når storbåra slår inn mot (og noen ganger over) veien. De som har opplevd en skikkelig stormdag ved Atlanterhavsveien har et minne for livet. Veien er som skapt for ulike former for friluftsaktiviteter. Her kan du bl.a. fiske, sykle, gå, padle, ro, løpe og dykke.

I sommermånedene er turistinformasjonen ved Atlanterhavsveien åpen for turister og andre reisende. Her finner du lokalkjente personer som kan fortelle deg alt om Atlanterhavsveien, Averøy og Nordmøre. De behersker både engelsk og tysk.

På turistinformasjonen kan du også kjøpe unike souvenirer fra Atlanterhavsveien. Vi anbefaler et stopp ved turistinformasjonen, da får du virkelig nytte og glede av turen din.

Du kan også se internett: www.atlanterhavsveien.no.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden