: Østerrike: Kilometeravgift på kjøretøy | Din Fritid

Østerrike: Kilometeravgift på kjøretøy

Går ferien til Østerrike i år, så husk at de krever kilometeravgift på kjøretøy med totalvekt over 3500 kg.

Østerrike er et ettertraktet feriemål, og også et mye brukt transittland på turer til f. eks. Italia og Kroatia. Østerrike krever nå en kilometeravgift av alle kjøretøy med totalvekt over 3500 kg som benytter landets motorveinett. Uansett om det er tunge lastebiler eller bobiler på 3850 kg, så skal kjøretøyet utstyres med en såkalt GO-Box, som registrerer antall kjørte kilometer på motorveiene i Østerrike. Taksten er 15,8 cent. Apparatet finnes med flere innstillingsmuligheter, men en bobil kjører i den laveste kategorien, noe som boksen er innstilt på ved kjøpet.

Til sammenligning koster en 10 dagers vignett til østerriske motorveier 7,70 € når man kjører i en bil under 3500 kg. Campingvogner er gratis å ha med når trekkbilen er under 3500 kg. En GO-Box koster 80€ å kjøpe, hvorav 5€ er administrasjonsomkostninger, resten er forskuddsbetalt veiskatt. Man kan kjøpe en GO-Box på mange bensinstasjoner ved grensen til Østerrike, og selvfølgelig også i selve Østerrike. Det vil imidlertid være best å ha den montert før man kjører inn på motorveien i Østerrike, så kjører man lovlig.
En Go-Box monteres i frontruten omtrent som en bombrikke, og det telles ned hver gang den avleses. Er restbeløpet på 30€ eller under, er en Go-Box ikke lovlig å kjøre med før det er satt inn mer penger på den. Man kan se hvor mye det er på kontoen ved å aktivere en statusknapp på apparatet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden