: Hobbyforhandler konkurs | Din Fritid

Hobbyforhandler konkurs

Den kombinerte Hobby- og Opelforhandleren Autocom i Alta er konkurs. Flere millioner kroner er tapt og 12 ansatte er uten jobb.

– Dette er fryktelig tungt. Vi har snudd hver eneste stein, men har ikke noe annet valg enn å melde oppbud, forteller styreleder og medeier Ketil Hanssen til Altaposten.
Det var han og nå avdøde Odd Are Severinsen som sammen kjøpte Opel-forhandleren Alta Bilmarked på Aronnes i 1996. Selskapet skiftet navn til Autocom, og drev i flere år alminnelig godt med Opel og Hobby som kjerneprodukter.
– Så begynte Opel som merke å svikte. Salget av Opel stoppet nesten helt opp, og vi klarte ikke å kompensere for inntektstapet, forklarer Hanssen.
I 2006 gikk Autocom på en kjempesmell. Underskuddet det året var på over 1,6 millioner kroner. Året etter var det samme leksa; i 2007 endte underskuddet på i overkant av 1,5 millioner kroner.

Godt Hobbysalg

I 2008 har bilsalget nærmest kollapset.
– Salgssvikten har rammet oss veldig hardt, og vi har ikke hatt rygg til å stå i mot, forklarer Hanssen.
– Men Hobby har dere hele tiden solgt som hakka møkk?
– Ja, det er riktig, og det er inntektene fra Hobby-salget som har holdt oss flytende helt til nå. Men det var dessverre ikke nok. Vi som er eiere har ikke mer kapital å skyte inn i selskapet, og har heller ikke lykkes med å få inn andre investorer. Derfor var oppbud eneste utvei, mener Hanssen.

Ville gi bort selskapet

Selskapet Saga Eiendom er en av Autocoms største kreditorer, med 3,5 millioner kr utestående. Hanssen har over 40 prosent av aksjene i dette selskapet, som eier lokalene som Autocom har drevet i. Hanssen sitter derfor igjen som en av de største taperne. Men selv er han mest fortvilet på vegne av de 12 ansatte som nå er uten jobb å gå til.
– Vi har prøvd alt, til og med å få noen til å overta alt gratis, men uten å lykkes. Jeg er imidlertid sikker på at våre ansatte vil være attraktive i det lokale jobbmarkedet, sier Hanssen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden