: Langt hjemmefra på en helg - del 3:5 - Norge | Din Fritid

Langt hjemmefra på en helg - del 3:5 - Norge

Der er ingen grunn til å kjøre i flere dager for å oppleve noe. Rett utenfor stuedøren ligger det opplevelser og venter, og man kan selv velge, om det skal være kulturelt, aktivt eller man vil føle storbyens sus.

Oslos havnefront består af historiske steder og et hyggeligt maritimt miljø

Oslo

Oslo overrasker. Spesielt dersom det er en stund siden, man sist har vært der. Norges hovedstad er ikke lenger en skandinavisk provinsby, men en storby, som byr på heftig kultur, natur, historie og gastronomi.

Oslo ligger i bunnen av Oslo-fjorden med en imponerende havnefront og skjærgård, som innbyr til alle former for vannaktiviteter. Rett utenfor byen ligger fjellene, der man bl.a. kan gå på fottur, sykle og stå på ski om vinteren. Hovedstaden er altså et opplagt utgangspunkt for en ferie, der storbyliv kan kombineres med naturopplevelser.

Karl Johan, som kan sammenlignes med det danske Strøget, er den pulserende hovedgaten med motebutikker, kafeer og restauranter. Den går mellom sentralbanestasjonen og slottet, og her kan man uten problem få en dag eller to til at gå med shopping og kafébesøk. Bak slottet ligger Frogner og Majorstua, der et mer variert gatebilde og annerledes butikker preger bybildet.

De beste campingplassene ligger utenfor sentrum, men det er lett å komme inn til byen med offentlige transportmidler eller i egen bil. Her skal man imidlertid ta høyde for høye parkeringsavgifter.


Campingplassen

Plassen har mange fastliggere, men ligger sentralt i byen. Offentlig transportmiddel til sentrum rett utenfor plassen.
Plasseksempel: Bogstad Camp og Turistsenter
Pris: 230 kr. for to voksne og to barn i egen campingvogn eller bobil inkl. strøm pr. natt.

Les mer om plassen nedenfor via link eller på googlekartet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden