: Langt hjemmefra på en helg - del 4:5 - Polen | Din Fritid

Langt hjemmefra på en helg - del 4:5 - Polen

Det er ingen grunn til å kjøre i flere dager for å få utenlandske opplevelser. Rett utenfor Skandinavias grenser ligger det opplevelser og venter, og man kan selv velge, om det skal være kulturelt, aktivt eller man vil kjenne storbyens sus.


Polens vakre Gdansk

Gdansk er veldig annerledes i forhold til alt det, man umiddelbart forbinder med Polen. Byens sentrum er ytterst sjarmerende og minner mye om en tysk hansaby. Gdansk kan fylle en hel historiebok, og den strategisk gode beliggenheten ved kysten har betydd, at byen ofte har vært sentrum for historiske begivenheter.

Selv om Gdansk er så full av historie, er det ikke mange hus, som er over 50 år gamle. 80 prosent av byen ble totalt ødelagt mot slutten av 2. verdenskrig. Man må bare ha stor respekt for den gjenoppbygging, byen har vært igjennom, fordi man føler, at man går i en 1600-talls by – imidlertid blandet med et moderne handelsmiljø.

En byferie til Gdansk kan kombineres med badeferie. Rett utenfor byen er det vidstrakte sandstrender og Østersjøens klare vann. Flere campingplasser ligger helt ut til havet, men forvent ikke for mye av fasilitetene, selv om det er en konstant utvikling på dette området.


Campingplassen

Plassen ligger 200 meter fra en bred flott sandstrand. Fasilitetene er under middels. Plassen er omgitt av sportsfasiliteter som tennisbaner, løpestier, kajakkutleie. Bussen går fra rett utenfor døren og inn til sentrum.

Plasseksempel: Orlinek
Pris: 175 kr. for to voksne og to barn i egen campingvogn eller bobil inkl. strøm pr. natt.

Les mer om plassen nedenfor via link eller på googlekartet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden