: Østerrike: Camping nær Innsbruck | Din Fritid

Østerrike: Camping nær Innsbruck

Turen til Hellas er lang, og vi bestemte allerede før vi dro hjemmefra, at vi ville overnatte på Schloss Camping Aschach i Østerrike, da det ligger i kort avstand fra motorveien, men har likevel en fantastisk utsikt over fjellene.


Schloss Camping Aschach

Schloss Camping Aschach ligger i byen Volders, 25 km nord for Innsbruck - avkjøring mot Vatten. Det er mange som benytter plassen til overnatting på gjennomreise, slik at de ankommer ut på kvelden og ”letter” igjen neste morgen, noe som gir en del uro, men det er faktisk en god plass, der man godt kunne brukt litt tid. Campingsjefen snakker og forstår en del dansk og plassen har en storslått utsikt mot fjellene.

Det er svømmebasseng på en fornuftig størrelse, en liten kiosk og gode sanitære fasiliteter, bl.a. vaskemaskin og tørketrommel til fri bruk. Det er også en utmerket restaurant, der vi inntar et stort kveldsmåltid inkl. dessert for bare 10 euro pr. person. Plassens helt store aktivum er imidlertid, som sagt, den fantastiske utsikten.

Vi ankommer midt på ettermiddagen i 30 graders varme, så våre to tenåringsdøtre, som er med på turen, er raske til å oppsøke det innbydende svømmebassenget. Det er gratis for campingplassens gjester å bade og det er oppsatt solsenger langs poolen.

Vårt nylig innkjøpte ”pop-up” telt er for øvrig en ubetinget suksess - det betyr, at jentene kan slå opp teltet, legge inn madrasser og reie opp senger på under 7 min.


Volders

Plassen er beliggende midt i byen, med Schloss Aschack, som ligger falleferdig, men likevel majestetisk bak campingplassen. Man kan komme opp til slottet via en sti til høyre for campingplassen, men det kan dessverre kun beskues fra utsiden.

I utkanten av byen finnes et krystallverksted Swarovski Kristalwelten, som er åpent daglig mellom 9 og 18.30 (inngangspenger 8 euro), og noen sier, at det virkelig er verdt et besøk.

Andre sier, at det er et annet sted midt i byen, som også er en ”turistattraksjon” i form av en bondegård, der dyrene bor i første etasje og bondefamilien i 2. etasje og det er åpent innsyn til både mennesker og dyr!? I denne omgang har vi ikke tid til å se dette, da vi skal rekke en ferge i Ancona.

Jeg går en tur i byen, men på en søndag kveld i juli, er det nå bare liv ved den lokale grill- og isbaren, som ligger et par kvartaler fra campingplassen. Til gjengjeld kan jeg nyte de mange vakre hagene i byen, der det virkelig blir gjort mye ut av beplanting, steinsettinger og all verdens hagenisser, skulpturer og andre morsomme ting.

Fakta

Plassens hjemmeside er litt kjedelig, men klikk på ”Bilder”, for de har noen virkelig fine bilder derfra. Vi betalte 41,70 euro for en overnatting for 4 voksne, en hund, en camper og strøm.

Schloss Camping Aschack ligger som nevnt i kort avstand fra motorveien og det er god skilting til plassen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden