: Adria satser på Matrix | Din Fritid

Adria satser på Matrix

Det er også med nyheten Matrix at Adria ønsker å ta ytterligere markedsandeler i Norge, der de har femdoblet omsetningen i perioden 2001–2006 og nå omsetter for nesten en halv milliard i året. – Dette er en halvintegrert bil med soveplass for seks personer og med plass for fem når man kjører, forklarer Peter Blomqvist hos Adria i Tenhult i Sverige.

– Dette er en halvintegrert bil med soveplass for seks personer og med plass for fem når man kjører, forklarer Peter Blomqvist hos Adria i Tenhult i Sverige.

Det spesielle er at det har en senkeseng som kan tas ned fra 190 centimeters høyde til tre forskjellige høyder. Matrix–serien har allerede blitt viet internasjonal oppmerksomhet. Modellen Adria Matrix 680SP ble utsett til «Motorhome of the Year» i Storbritannia, selv om modellene først kommer i serieproduksjon fra og med juni 2010. Senkeseng–prinsippet er ganske nytt i bobilbransjen, men Adria trykker på at dette er den nye generasjonens bobil, som forener den halvintegrerte bilens smidighet og lave luftmotstand med alkovebilens sjenerøse romslighet, som det så fint heter i brosjyren.

- Den forbedrede aerodynamikken skal gi lavere luftmotstand og derigjennom også et lavere drivstofforbruk – noe som ikke er et uvesentlig salgsargument med de drivstoffprisene vi har i dag, sier Peter Blomqvist.

Ifølge Adria sparer man på to fronter: Penger ved lavere drivstofforbruk og dessuten skåner man miljøet ved ikke å slippe ut så mye CO2. Det påpekes også at Matrix tåler sterk vind, som ikke skal forringe kjøreegenskapene. Senkesenga gir full ståhøyde i bilen når det er i den øverste posisjonen, og den har to soveplasser når den senkes ned. Det er altså tre muligheter når det gjelder høyden, og det er plass til to som sover også under i den senga som felles ut der.

Når man kjører og har senkesenga oppe er det plass til sengeklær, dyner og liknende mellom senga og taket. Adria skryter også med at Matrix har lasterom i XXL–format. Bilen er gjort i glassfiberarmert plast og har både dusj og toalett. Den finnes i tre farger: Hvit, gråmetallic og silvermetallic.

Adria Matrix 680SP finnes i flere modeller. Bilen gir et solid og ganske luksuriøst inntrykk. Den kan bygges på så mange måter at det totalt finnes 39 forskjellige muligheter for ulike kombinasjoner.

Peter Blomqvist i Tenhult understryker også at Adria nå er markedsledere på husbiler i Sverige og Finland og at man er det firma som har den største spredningen i salget i Europa.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden