: England: Ashurst Caravan Park – uspolert naturplass i New Forest Nasjonalpark | Din Fritid

England: Ashurst Caravan Park – uspolert naturplass i New Forest Nasjonalpark

Ashurst Caravan Park i New Forest Nasjonalpark er en av de stedene man aldri glemmer. Tenk at det finnes campingplasser som denne i en tid, hvor mange investerer i store nye fasiliteter, svømmebasseng m.m. Her er ikke en gang en lekeplass. Til gjengjeld er det masser av ville ponnier.


Enkel, men veldig varm velkomst

Ved inngangen er det et lite trehus, som fungerer som resepsjon. Her ønskes vi velkommen med et stort smil og informasjon om, at hvis vi overhodet har bruk for noe, skal vi ikke nøle med å spørre. Vi får utlevert kode til toalettbygningen, som ligger ca. midt på den store naturplassen. Den er ikke stor, men det er rent og pent og det er jo faktisk det aller viktigste. Ganske få plasser har strøm, hvis man ikke kan unnvære det. Vi kan.

Mot et lite beløp kan man lade opp mobiltelefon og kamera i resepsjonen. Man bruker imidlertid ikke mye strøm for det er ikke noe signal på campingplassen.


Eldorado for naturelskere

Vi er i New Forest Nasjonalpark, som har flere campingplasser og noen er om mulig mer primitive enn denne. Vi er midt i urørt natur og det er utrolig i seg selv for vi er bare 1½ times kjøring fra London.

Det ligger små hyggelige byer inne i parken, men ellers består den av variert natur med ca. 3000 ville ponnier. De ville ponniene går også rundt på campingplassen, noe som betyr at man skal ta visse forholdsregler. Ingen foring, ikke noe bråk, mat skal gjemmes bort. Når så det er sagt, så er det helt fantastisk hyggelig.


Ikke noe problem for barna

Som foreldre kan man kanskje også få litt ”panikk” ved å tilbringe ferien på en campingplass, der det ikke engang er en lekeplass. Plassjefens svar på mitt spørsmål om lekeplassen er: ”Lekeplass – her er masser med lekeplass. Her kaller vi den bare for skog”.

Så rett så rett og jeg må innrømme at mine bekymringer ble gjort til skamme. Barna leker helt uten problemer sammen med de andre barna fra hhv. Holland og England. Det bygges huler og demninger. De spiller fotball og plukker blomster.


Eneste aktivitet

Der er aldri en regel uten unntak. I løpet av en hel uke er det to aktiviteter på campingplassen. Den ene er en gåtur i skumringen for å komme tett på det kronviltet som lever i skogen. Barn kan alltids være med. Det andre er en fargestrålende musikkspillende isbil, som kommer inn på plassen for å selge fargesprakende engelsk is. Det virker helt komisk, når bilen triller inn på plassen for den er litt av en kontrast til det vi har rundt oss. Deilig med en is.


Vår herlige base

Vi er ute for å oppleve noe hver dag. Og det er massevis å ta fatt på. Se artiklene nederst på siden.
Hver morgen og hver kveld koser vi oss til de grader i vårt medbrakte telt. Vi er heldige med været så vi kan sitte ute og nyte naturen og de ville hestene, som nysgjerrig titter på.

Ferien er helt spesiell. Alt går langsomt. Vi er sammen hele tiden og det hele dreier seg om de nære ting. Det legger seg en ro over hele familien og vi nyter det alle sammen.

Eminent utgangspunkt

Ashurst Caravan Park i New Forest Nasjonalpark er et godt utgangspunkt for opplevelser i området og det er masser å se på.

Med telt i bagasjen kan vi flytte oss og kjøre videre og oppleve den ultimative friheten. Og det suverene er at vi kan klare oss med ganske lite. Det nyter vi.

Les mer her www.new-forest-national-park.com, www.outwell.com, www.visitbritain.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden