: Bornholm: Sannes Familiecamping i Gudhjem – camping med havutsikt (1/2) | Din Fritid

Bornholm: Sannes Familiecamping i Gudhjem – camping med havutsikt (1/2)

I samme øyeblikk som du triller av fergen i Rønne i Danmark, vet du, at du er kommet til et spesielt sted i Danmark. I samme sekund som du kjører inn på Sannes Familiecamping vet du også, at det her lover godt for ferien. Vi var der en uke og kommer helt sikkert igjen.

 


Campingplassen er ordnet slik at nesten alle plassene har havutsikt

Sannes Familiecamping ligger sentralt

Sannes Familiecamping ligger veldig sentralt på øya, rett syd for Gudhjem. Campingplassen ligger rett ut mot Østersjøen og det betyr, at det er havutsikt fra stort sett alle plasser. Den unike beliggenheten er langt fra den eneste grunnen til å bo der – det er også mange andre. Naturen er enestående og man bor på forskjellige nivåer, så alle kan nyte utsikten. Campingplassen har de siste årene gjennomgått en rivende utvikling.


Poolen er et svært populært aktivum på plassen

Alt hva man trenger

Barnefamilier står i sentrum på campingplassen, men det er så god plass, at både unge kjærestepar og eldre par også nyter omgivelsene. På plassen finner du en del aktiviteter og en ny minigolfbane, som kan utfordre de fleste. Fasilitetene, som består av både en liten dagligvarebutikk, familiebaderom og badeværelser er, topp moderne og det er rent og pent. I dag behøver du ikke ha med ditt eget telt eller egen campingvogn, det er også mulig å leie. Det er en rekke helt nye og veldig fine hytter.


Campingplassen ligger i nivåer, som gir den best mulige utsikt for alle

Sandstrand, pool og luksushytter

Øverst på plassen ligger de moderne luksushyttene. Oppstillingsplassene til campingvogner og bobiler ligger jevnt fordelt, mens de fleste teltplassene er nærmest vannet og de små vikene med sand. Her kan barna få tiden til å gå i timevis, med å lete etter krabber og annet godt fra havet. Ved siden av plassen ligger det en deilig sandstrand og inne på selve plassen er det svømmebasseng med vannsklie og pool til både store og små barn.


Ved Dueodde, på den sydligste delen av øya, finner man de fineste hvite sandstrender

Bornholm er en helt spesiell øy

Bornholm er en helt spesiell øy og uten tvil også absolutt et sted du må besøke minst en gang i livet. Øyas geografiske plassering ca. 40 km fra Sveriges sydkyst gjør, at den naturmessig er veldig interessant. Det interessante er at det som det eneste stedet i Danmark er klipper, samtidig med at det ved Dueodde, på sydspissen av øya, er enorme hvite sandstrender. Avstandene på øya er små, så uansett hvor du bor på øya, er det ikke langt til noen av severdighetene. I havnebyene går livet sin rolige gang, mens de store skogene midt på øya inviterer til mer aktiv ferie.


Ekkodalen er et vakkert sted, og det gode ekkoet gir en ekstra dimensjon til en hyggelig fottur

Ekkodal

Et av de mer spesielle stedene på Bornholm, er den vakre og langstrakte Ekkodal. På en sommerdag er det vanvittig vakkert i den 12 kilometer lange Ekkodal, som er Danmarks lengste dal og landskjent for sitt gode ekko. Hva drikker møller er nok det mest brukte, men man kan alltids finne på flere selv. Ved en konkurranse i 2007 vant forslaget ”Hva forvolder prinsesser smerter”, hvortil ekkodalen svarer erter.


Rokkestenen kan faktisk rokke. Dog skal det litt mer krefter til, enn det Mathias prøver på her

Rokkestenen kan rokke

Og når du nu har pakket ryggsekken din og en matpakke, kan du med stor glede fortsette til Rokkestenen – en annen av Bornholms kjennetegn. Rokkestenen er en såkalt vandreblokk fra istiden og dem er det over 150 av i hele Danmark, men Rokkestenen er den mest kjente og du kan få den til å rokke – i hvert fall en liten smule. Det er også en annen historie om, at det er trollet, som har kastet den inn i skogen. Den er selvfølgelig morsommere, hvis du har med små barn.

Book din ferie på Sannes Familiecampings hjemmeside

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden