2018-nyheter: Hymer: Alltid mye på gang | Din Fritid
2018-nyheter: Hymer

Alltid mye på gang

Hymer er 60 år i år og feirer med rekordomsetning på 460 millioner euro og rekordsalg av bobiler. Årets første nyhet fra selskapet for 2018-sesongen er nye Exsis, men det kommer mer.

Bad Waldsee: I mai kunne Hymer stolt vise frem den nye generasjonen av sin kompakte serie Exsis. Modellnavnet ble introdusert i 2008, og mye har skjedd siden den gang. Vi hadde en minitest av Exsis i utgave 5-17, hvor du kan lese mer om teknologiene bak bilen.

Modellserien er smalere og smidigere enn gjennomsnittet av bobiler. De er også betydelig lettere. Denne siste generasjonen har fått LED-lys overalt, også utvendig. Dette er en svært viktig modellserie fra Hymer, da dette er deres bestselger i Tyskland. Der er det stor fokus på vekt, og det er utrolig viktig å bygge kompakt og lett for å få en tilfredsstillende lastevekt. Nye Exsis har i utgangspunktet 3,5 tonn totalvekt og nyttelasten begynner på 660 kg, avhengig av modell og utstyrsnivå. 

 

Mer på gang…

Det ryktes at en ny B-klasse vil bli vist på Caravan Salon i Düsseldorf. Hymer har tatt grep om den klassiske serien som har vært med på å gi de så stor suksess i Norge. Foruten en generell modernisering av interiør og funksjoner, er det i B-DL serien benyttet meget spennende ikke-synlig teknologi i gulv og sammenføyninger. 

Det fortelles at Hymer sliter med vekten på sin nye S-klasse. Mercedes Sprinter-chassiset har ikke høy nok lastevekt for den nye premiumbobilen. Deres nye toppmodell var planlagt lansert i år, og en prototype ble vist fram på fjorårets Caravan Salon. Men det viser seg at det kan drøye enda noe tid før luksus-prosjektet blir å finne på veien.

 

Eriba campingvogner

Hymers campingvognserie Eriba, lanserer en spesialutgave av modellen Touring, i fire interiørløsninger. Alle modellene kjennetegnes av sitt pop-up tak, som sparer vekt og gir god takhøyde når den står rolig, og en kompakt vogn under kjøring. Både Familia 310, Triton 430, Troll 530 og 542 Touring vil være på det norske markedet fra høsten 2017. Det er først og fremst det unike retrodesignet, i kombinasjon med moderne interiør og smarte praktiske løsninger, som kjennetegner disse modellene. 

Ønsker du deg derimot en premium-vogn bør du se på Nova S. Dette er enkelt forklart vognen for to voksne som ønsker seg alt av luksus.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden