2017-nyheter: Itineo: Rimelig helintegrert | Din Fritid
2017-nyheter: Itineo

Rimelig helintegrert

På ti år har franske Itineo klart å bli en populær utfordrer til mange av de mer etablerte produsentene i Europa. Itineo har funnet sin lille nisje og er tro mot sin visjon om å tilby en helintegrert bobil til en rimelig penge. 

Tekst og foto: Jon-Ove Tellefsen

Mayenne, Frankrike: Det er ti år siden jeg var i Mayenne og så den aller første Itineoen bli lansert. I år er jeg tilbake i den lille landlige landsbyen nord-vest i Frankrike, hvor Rapido-gruppen har sin base. 

– Vi er veldig stolte over vår ti år lange suksesshistorie, forteller markedssjef  Jean-Maël Le Rest stolt. Sammen med sitt team har han all grunn til å være fornøyd med de første ti årene. Fabrikkens mann i Norge, Timo Nylenna, har stor tro på fortsatt vekst i Norge, og at produsenten treffer en spennende målgruppe med sine produkter.


Itineo har 10års jubileum og feirer med modellen MC740 som bl.a har to tosetere overfor hverandre som sittegruppe.

Jubileumsmodell

Foran sesongen 2017 har Itineo 11 modeller i sitt sortiment, alle basert på Fiat og 130 hk motor. Til jubileet har Itineo tatt frem en ny modell under betegnelsen MC740. Jubileumsmodellen på 7,43 meter har naturligvis noen jubileumsdekor-elementer både utvendig og innvendig. Den største nyheten i denne modellen finner vi i sittegruppen. Her har produsenten satt to sofaer overfor hverandre, og når du legger til forsetestolene får du i denne modellen en stor og luftig sittegruppe. Kjøkkenet er også konstruert for å gi en åpen romfølelse. Den midtstilte sengen bak er av det store slaget og måler hele 160x195 cm. Sengen er justerbar i høyden som gir mulighet for å tilpasse størrelsen på garasjen etter ønske. Badet har separat dusj på den ene siden og wc og vask på den andre. Badet stenges både mot sengen og mot kjøkkenet. Senkesengen foran er fint integrert i taket.

Vokst

Ut går modellen FB600 og blir erstattet med en noe lenger FB 650 på 6,55 meter. Planløsningen er lik sin forgjenger, uten faste senger. Den økte lengden er utnyttet til et større bad og større garderobe. Modellen har en stooor sittegruppe med plass til 6-7 personer. Det er sengeplass til fire: To i senkesengen helt foran i bilen og to ved å re opp seng i sittegruppen. Bakerst i denne modellen finner du stort baderom med separat dusj. Stort garderobeskap helt bakerst. Kjøkkenet har helt grei størrelse med et kjøleskap på 142 liter. Modellen har også stor garasje, hvor en del har full ståhøyde og tilgang fra badet.

Selv om Itineo er en prisgunstig bobil, har den et moderne utseende og mange forseggjorte detaljer. Redaksjonen i Bobil & Caravan har langtidstestet familieutgaven Itineo SB700 med seks sitteplasser. Les testen i utgave 7-15, som kan bestilles på abo@bobilcarvan.no.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden