Lovende fremtid | Din Fritid
2018-nyheter: Dethleffs

Lovende fremtid

Det er få nyheter fra Dethleffs på campingvogn-siden for 2018-sesongen. Derimot viser konseptstudiet Coco at produsenten ikke hviler på laurbærene.

Isny, Tyskland: Dethleffs lanserte en helt ny vogn-serie i januar i år på CMT-messen: c´joy er deres minste serie. Det er tre modeller å velge blant i denne kompakte og rimelige innstegsplassen: 390QSH, 410QL og 460 LE. Vekten starter på 885 kilo og den er kun 2,12 meter bred. Prisene starter på 137 000 kroner. Av andre endringer så kan du nå på seriene Camper, Nomad og Exclusiv få en såkalt skandinavisk pakke med innvendig gråvannstank, radio med CD-spiller, og rammevinduer som ekstrautstyr. Nomad kan i tillegg leveres med skiboks med serviceluke. 


Toppmodellen forbedres: Du får et eksklusivt interiør og massevis av utstyr som standard på Dethleffs toppserie Exklusiv.

Meget eksklusiv

Exclusiv kommer nå i sju interiørløsninger, mens det tidligere var hele 19. Du får fremdeles flere valg innen soveløsning med enkeltsenger, dobbeltsenger og køyesenger. Standardutstyret er utvidet - du får Trumas vinterkomfortpakke, aluminiumsfelger, tårnkjøleskap, kjøkkenvifte, teppe, sengeteppe og nakkestøtter. Vi kikket nærmere på Exclusiv Professional 780 KQR, som er åtte-meter med 2200 kilo som totalvekt. Her har du en meget komfortabel og romslig rundsitter, og som man kan forvente på vogner i denne klassen: Et stort kjøkken. Varmtvannsberederen er på hele 30 liter, lysene er dimbare og døren er bred (70 cm). 


Dethleffs Coco er foreløpig ikke et ferdig prosjekt, men modellen er meget interessant, og teknologien bak likeså.

Konseptvogn

Lanseringen av super-lettvektsvogn fra konkurrent Knaus har satt i gang utviklingsavdelingen hos Dethleffs. Caravan Salon-messen i Düsseldorf finner sted om to uker når dette skrives, og der vil konseptvognen Dethleffs Coco bli presentert. Ikke som et ferdig produkt foreløpig, men klart nok til at Dethleffs lover en vekt på kun 638 kilo. Hele konstruksjonen er fullstendig ny, og meget spennende. Vi gleder oss til å kunne presentere vognen mer i detalj i kommende utgave.

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden