Matopplevelser på hjul: Hetebølge i Champagne | Din Fritid
Matopplevelser på hjul

Hetebølge i Champagne

Da vi kjørte gjennom Frankrike med bobil midtsommers, la vi turen innom distriktet Champagne, for å egenhendig teste ut de legendariske boblene.

Området byr på et vakkert kulturlandskap med små og koselige landsbyer, og milevis med lite trafikkerte veier. Vårt første stopp var i Beaunay, hvor vi overnattet ved siden av vinrankene på champagnegården til Michel Jacquesson.

Her var det gratis tilgang til både strøm og vann, og selve overnattingen var i tillegg gratis. Da er det naturlig at man kjøper og tester ut noen av gårdens champagne, og det er jo lov når man har parkert trygt og godt. Champagnen smakte utmerket. Den hadde en dyp, syrlig og forfriskende smak. Langt unna eplemost-smaken som billig boblevin ofte har.

Neste morgen syklet vi inn til Etoges for å kjøpe croissanter, og for å se om vi kunne finne noen flere utsalg. Vi liker å kjøpe direkte fra vingårdene.

Tilfeldigvis ble vi invitert inn i champagnehuset A. Bergere og fikk lære om deres champagne. Det var også smaksprøver. Ganske så fornøyde syklet vi tilbake til bobilen.

Hett

Litt senere på dagen passerte gradestokken i bobilen 40 varmegrader. Da var det lite fristende å fyre opp hete gassbluss når det var tid for mat. Jeg endte opp med å lage en rett som både er frisk, god og enkel. Oppskriften deler jeg gjerne med Din Fritids lesere.

Etter den lette maten kunne jeg slappe av i skyggen og avkjøle meg i et nyinnkjøpt plaskebasseng.

Appelsinsalat til to personer

 • 2 appelsiner
 • 150 gram fetaost (uten lake)
 • 1 fennikel
 • En liten håndfull fersk basilikum

Dressing:

 • 3 ss olivenolje
 • 2 ss hvitvinseddik eller 3 ss hvitvin
 • Kvernet pepper

Skjær appelsin (uten skall), fennikel og fetaost i biter. I en annen skål blander du dressingen. Bland deretter denne og en håndfull basilikumblad i salaten. La det stå og godgjøre seg mens du lager neste rett.

Urtestekte grønnsaker

Her kan man bruke det man har av “myke” grønnsaker, samt de urtene man foretrekker.

 • 1 paprika
 • ½ squash
 • ½ aubergine
 • 1 løk
 • Fersk rosmarin

Skyll, rens og del opp grønnsakene. Legg de i en skål, hell over 3 ss olivenolje og 1 kvist rosmarin (kun bladene, ikke selve kvisten). Stek dette på middels temperatur i 10-15 min. Grønnsakene skal bli myke, men ikke brente.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden