Omnia-oppskrift: Pizza Calzone uten ovn | Din Fritid
Omnia-oppskrift

Pizza Calzone uten ovn

De færreste bobiler og campingvogner har stekeovn. Nettopp derfor er Omnia et populært tilbehør hos mange.

Med Omnia baker du og lager ovnsmat rett på gassblusset. Praktisk talt alt som du kan bake og lage i en fast ovn, kan du også gjøre i en Omnia. Her har du oppskrift på en innbakt pizza som er enkel å lage i bobilen eller i campingvognen. Hvis du ønsker å lage en litt mer ambisiøs tomatsaus, kan du koke sammen tomater med hvitløk, sort pepper og ev. en «hot» saus.

Pizza Calzone

Deig

 • 25 g gjær
 • 2 1/2 dl lunkent vann
 • 7 dl hvetemel ( 400g )
 • 1 ts salt

Fyll

 • 1 boks knuste tomater ( ca 400 g )
 • 300 gram kokt strimlet skinke
 • 200g skiver sopp
 • 350g revet ost
 • oregano
 • olivenolje

Slik gjør du:

 • Løs opp gjæren i 1/4 dl vann og tilsett 2 ss mel. Rør til du får en jevn deig og la den heve under et håndkle i 30 minutter .
 • Lag et krater av 6 kopper hvetemel . Hell gjærblandingen, salt og resten av vannet i hullet. Arbeid alt forsiktig sammen til en deig og kna i 10 minutter. Form deigen til et 60 cm langt brød. La deigen heve i litt under et håndkle.
 • Smør formen. Kjevle ut deigen til et rektangel, ca 60 x 40 cm, bruk resten av melet om det trengs. Fordel tomatene jevnt utover deigen, men la det være igjen ca. 5 cm langs den ene langsiden. Strø på skinke, sopp, ost og oregano. Pensle kanten uten fyll med olivenolje og rull opp.
 • Klem sammen kortendene med en gaffel og legg rullen i formen.
 • Stek pizzaen i 35 - 40 minutter. Slå ut den ferdige pizzaen på et skjærebrett og skjær i biter.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden