Trafikksikkerhet: Sjekk blindsona | Din Fritid
Gå gjerne sammen med andre MC-venner du har og frisk opp kjøreferdighetene etter vinterdvalen, er rådet fra Frende. Foto: Erik Tanghe.
Trafikksikkerhet

Sjekk blindsona

Nå dukker plutselig motorsyklistene opp i blindsona di igjen. Så følg med, og ta hensyn. I fjor mistet 20 motorsyklister livet. Det er et tall vi ikke ønsker å se i år!

Tall fra Statens Vegvesen viser at det totalt var 118 mennesker som omkom på norske veier i fjor. Nesten 17 prosent av disse var motorsyklister. 

– En omkommet er en for mye, men vi ser også at motorsyklistene er overrepresentert i statistikken. Hvis både mc-førere og bilførere er oppmerksomme, hensynsfulle og tålmodige med hverandre kan vi klare å få ned antallet alvorlige ulykker, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge.

Følg med i speilene 

For å bedre trafikksikkerheten for motorsyklistene må førerne av både bil og mc være ekstra oppmerksomme på hverandre, spesielt nå i overgangen mellom vinter og vår.

– Pass på i blindsona før du skifter felt. Husk at motorsyklister gjerne legger seg mellom rekkene og kjører litt raskere enn biler i saktegående kø. Det er gjerne en del måneder siden du så alle motorsyklistene sist, men nå kommer de, sier Ytre-Hauge.

Skikk og bruk for bilførere

  • Sjekk blindsona

  • Bruk speilene aktivt

  • Bruk blinklys i god tid

  • Vær tålmodig med tohjulingene, husk at føreren kan være rusten etter vinterdvalen

  • Husk at en motorsyklist er langt mindre beskyttet enn deg i trafikkbildet

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden