Bobildag i Nord: Nord for tregrensa | Din Fritid
Bobildag i Nord

Nord for tregrensa

Vardø ligger helt i ytterkant av landet vårt, der i nordøst. Til tross for arktisk klima og at byens plassering er definert som nord for tregrensa, finnes det noen få rogn her. Trærne setter, i likhet med de 2000 innbyggerne, pris på sommerens lange soldager, selv om snittemperaturen i juli kun er 9 varmegrader.

Fiske har alltid vært viktig for byen, der det har bodd folk i mer enn 1000 år. Nå er turismen voksende i Vardø, som var hovedsete for hekseprosessene på 1600-tallet. Når du er i området bør du også ta turen til Hamningberg, et fraflyttet fiskevær med intakt bebyggelse fra 1800-tallet.

...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden