Adresse bobilen i Vadsø: ​​​​​​​Bor i bobilen | Din Fritid
Adresse bobilen i Vadsø

​​​​​​​Bor i bobilen

I løpet av en uke bestemte Grace Bjørnstad fra Os utenfor Bergen seg for å flytte til Vadsø. De fleste ville vel valgt å sende alt av utstyr og møbler med flyttebil nordover, og finne seg en leilighet eller hus. Det gjorde ikke Grace.

– Datteren min flyttet til Vadsø for noen år siden, traff en lokal gutt og ble værende. For rundt ett år siden kom mitt første barnebarn. Jeg reiste Bergen-Vadsø-Bergen mange ganger, og fant ut at jeg nesten ikke var hjemme i Bergen og på Os. Da sa jeg opp leiligheten og satte utstyr og møbler på lager. Båten min ville jeg ha med meg nordover, så da måtte jeg ta tilhengerlappen og kjøpe båthenger. Så dro jeg av gårde i bobilen, det nye hjemmet mitt, nordover til Vadsø, forteller Grace.

Din Fritid treffer henne i Vadsø. Hun forteller at hun har registrert adresse i Bergen, men at hun har bodd fast i bobilen i over ett år.

– Jeg er evig turist, er på camping konstant. Jeg har aldri hatt ro og har alltid likt å være på farten, så bobil er helt perfekt for meg. Oftest står jeg i Vadsø ved huset til datteren og svigersønnen. Jeg hjelper til i huset, passer barnebarn og går tur med hundene deres. De er begge yrkesfiskere, og noen ganger er jeg også med på fiske for å hjelpe til, sier Grace, som velger å sove i bobilen og ikke i huset.

– Jeg har så mye fritid at det blir mange turer i området. Jeg har også hatt flere turer fra nord til sør med bobilen det siste året. Vinteren skaper utfordringer når en bor i bobilen. Vannet har frosset slik at frostsikringen har blitt utløst et par ganger, men litt mer varme i bobilen har heldigvis løst problemet. En annen utfordring er at det blåser mye her, og med en bobil som er 3,40 meter høy, kan det gynge fælt i vinden, forteller Grace med et smil.

Ekstra diesel

Skal du kjøre med bobil her i området er det en del å passe på vinterstid. Været skifter raskt, så en må være forberedt.

– Jeg lever i varmedress fra oktober til juni, sier en spøkefull Grace.

– Når jeg er på turer har jeg alltid med meg ekstra diesel, varme klær og godt med mat. Plutselig er det stopp eller kolonnekjøring, og da må man være godt forberedt. Mørket plager meg ikke. Jeg planlegger ikke de store reisene, men plutselig tar jeg meg en tur. Her er nok av plass. Jeg er glad i festivaler, så en gang i året tar jeg bobilen helt til Ålborg i Danmark. Der drar jeg på Hjallerup marked. Det er et av de eldste og største markedene i Danmark, og det største hestemarkedet i Europa.

Tom for gass

– Jeg var på reise i Sverige i fem kuldegrader da jeg oppdaget at det var forskjellige koblinger på gassflaskene, så da flaskene gikk tomme ble det kaldt. Redningen for meg var mange telys i en blomsterpotte. Nå har jeg lært - har alltid fulle flasker og passende koblinger. Ellers vil jeg anbefale at kjører en rute gjennom Sverige og Finland for å komme nordover: Etter at Polarsirkelen passeres bør man ikke følge Google maps sine forslag. Kjør heller via Rovaniemi, som har bedre vei, sier Grace – og anbefaler en bobilstopp i Vadsø på det varmeste.

Nysgjerrig på hvordan det er å ha bobilen som fast bopæl? Sjekk ut Din Fritids møte med tre personer som har flyttet inn i bobilen her (+).

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden