: Nytt servicebygg med flott utsikt ved Moskenes  | Din Fritid

Nytt servicebygg med flott utsikt ved Moskenes 

Det planlegges et nytt servicebygg ved Moskenes fergekai i Lofoten. Bygget får en storslått utsikt over innseilingen og sørger for at hovedadkomsten til vestre Lofoten får et praktisk og estetisk løft, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

Bygget består hovedsakelig av et stort «svevende» tak som hviler på to betongkrybber. Taket strekker seg over uteområdet rundt bygget og er utformet som en lampeskjerm, hvilket vil fungere som et lyspunkt ytterst på kaikanten og bli godt synlig ved innseilingen også i mørketiden. 

Servicebygget får fire toaletter og et handikapp-toalett, et teknisk rom og venteværelse. Prosjektet er et samarbeid mellom Nordland Fylkeskommune, Statens vegvesen, Turistvegseksjonen og vegavdelingen i Region nord. Målet er byggstart sommer 2019.
Arkitekt / illustrasjoner: Vardehaugen Arkitekter AS 


Modell av det nye servicebygg ved Moskenes fergekai i Lofoten.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden