Moseldalen: Gamlebyen | Din Fritid
Moseldalen

Gamlebyen

Cochem er en av Moseldalens virkelig gamle byer, og den gamle bykjernen er utrolig sjarmerende. Byen er omtalt i kilder helt tilbake til år 886, men det er kjent at byen var bebodd lenge før den tid. Cochem har en imponerende rik historie og er definitivt verdt en stopp.

Cochem er den største byen i Cochem-Zell-distriktet, til tross for at det med sine rundt 5000 innbyggere ikke er store byen. Et naturlig høydepunkt (bokstavelig talt) er 1100-tallsborgen Reichsburg Cochem. Landemerket er godt synlig fra byen, og har betydd mye for Cochem opp gjennom århundrene. Borgen og byen klarte seg gjennom en beleiring i 30-årskrigen (1618-1648), men opplevde å bli plyndret og ødelagt av franske tropper i 1689. På 1800-tallet ble borgen gjenoppbygget. I dag kan man...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden