Moseldalen: – Denne vinen er en ekte doktor | Din Fritid
Moseldalen

– Denne vinen er en ekte doktor

Den legendariske hvitvinen Bernkasteler Doctor fikk ifølge en legende fra 1400-tallet rykte på seg for å være reneste medisinen. Det skal ha vært erkebiskop Boemund II som ga vinen tilnavnet da han var alvorlig syk, og til tross for legestandens mange anstrengelser ikke ble frisk - før han fikk en tønne med den berømte hvitvinen.

Familien Thanisch har siden 1636 produsert hvitvinen Bernkasteler Doctor. I kjelleren i familiens hus i Bernkastel-Kues treffer Din Fritid Christina Spier. Hun er datter av eier Sofia Thanisch, og er 12. generasjonen som jobber for den historiske vinprodusenten.

 

...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden