Sveits: Vertshuset i stupet | Din Fritid
Sveits

Vertshuset i stupet

Berggasthaus Aescher-Wildkirchli i Sveits er mer kjent for beliggenheten enn for navnet sitt. Vertshuset og plassen har blitt beskrevet som verdens vakreste plass. Eneste måten å komme dit på, er med taubane og en gåtur via en grotte. Så kommer du til stupet hvor selve huset står.

Det kan nesten se ut som om Berggasthaus Aescher-Wildkirchli lider av høydeskrekk, der det klamrer seg fast mot det mektige fjellet Ebenalp. Fjellet omfavner huset med et beskyttende tak i form av et overheng. Bilder herfra brukes ofte i markedsføringen av Sveits som turistdestinasjon. Det er ikke sjelden man ser bilder herfra i sosiale medier.

Tidsskriftet National Geographic hadde Aescher-Wildkirchli på forsiden med tittelen «Destination of a lifetime». Vertshuset har flere ganger vært med på lister over «verdens heftigste hotell». Det siste stemmer nok ikke helt, siden man ikke...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden