Danmark: Camping outdoor museum | Din Fritid
Egeskov slott er åpent for publikum, og tilbyr mange andre aktiviteter og museum.
Danmark

Camping outdoor museum

Egeskov i Danmark er mest kjent for sitt slott. Men det er også mange andre attraksjoner i det flotte parkområdet. Som topptreturer, Piet Heins labyrint, slottspark, veteranbil og -motorsykkelutstilling. Nå er det også åpnet et campingmuseum her, og vi har vært på besøk.

Fyn, Danmark: Ganske langt sør på Fyn finner vi en av Europas best bevarte såkalte vannborger fra renessansen. Det imponerende slottet er et synlig symbol på makten og rikdommen i Danmark. I flere haller på området er det også flere utstillinger, inkludert den vi skal til.

Campingmuseum

Rammen er satt allerede når du er i ferd med å gå inn på museet. Store plakater formidler campingøyeblikk som kan bli varige minner. Vel innenfor dørene blir alt veldig konkret. Vår første stopp er ved en VW T2 innredet som campingbil. Bilen ble kjøpt under forutsetning at alt det originale «rotet» som var i den skulle bli værende. Resultatet er at 1970-modellen, som har vært i både Marokko og på Nordkapp, er full av gamle campingstoler, fiskestenger, gryter, kjeler og fortelt.


På Egeskov kan du nå oppleve campinghistorie i et eget museum. Og hver utstilte gjenstand har en spennende historie.

Neste stopp er teltvognen fra 1954. Denne aller første av tusener av teltvogner lagde Camp-let gründer Christian Nissen til eget bruk. At taktelt ikke er en moderne oppfinnelse kan man også se på 1970-utgaven i kledelig brunt og oransje. Ekstra stilig er det at teltet er montert på en tidsriktig og matchende VW Passat.

Fra slott til bobil

Mitt personlige høydepunkt var den ombygde Mercedes postbilen, som Claus Ahlefeldt-Laurvig-Bille brukte. Han elsket å reise, og når han ikke bodde i Egeskov slott, foretrakk han å reise og sove i denne bilen på kryss og tvers i Europa.

Historiene er mange, og jeg skal ikke avsløre flere – for da kan du selv oppleve museet og kanskje mimre litt?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden