Sommer i Danmark 2020: Hopp i havet i Danmark | Din Fritid
Dansk sommer på sitt beste. Foto: Tine Uffelmann/VisitNordsjælland
Sommer i Danmark 2020

Hopp i havet i Danmark

Landegrensene er i ferd med å åpne, og har du planlagt tur til Danmark kommer man ikke utenom de fantastiske strendene med fin hvit sand, sanddynene og bølgene. Her får du en liste over noen av de aller beste:

Søndervig Strand

Søndervig på Danmarks vestkyst har vært en populær badeby siden 1800-tallet, ikke minst på grunn av den vakre, brede sandstranden med bølgende sanddyner. I sommerferien har stranden badevakter som holder øye med de som bader, så dette er en perfekt strand for  barnefamilier.

Blåvand Strand

Blåvand Strand er en 40 km lang sandstrand som ligger i Vestjylland. Her har du muligheten til å rømme fra alt og alle, og finne deg din egen lille spot hvor du kan slappe av i duvende sanddyner og bare nyte stillheten og naturen. Stranden er også perfekt for rav-plukking, så hvis du er heldig kan det hende at du kommer hjem fra stranden med en gylden skatt.

Blokhus Strand

Blokhus Strand er en av Nord-Europas beste sandstrender. Den ligger ved Jammerbugten og den populære feriebyen Blokhus, og er en mer en 100 km lang oase av delikate sanddyner, vakre klitter og himmelblått og rent badevann. Du kan kjøre i bil helt ned på stranden, og i tillegg til å være et sommerparadis for barnefamilier, er Blokhus Strand populær hos windsurfere.

Saltum Strand

Saltum Strand er en annen strandperle ved Jammerbugten som - i likhet med Blokhus Strand - har status som en av de beste strender i Nord-Europa. Den flotte stranden strekker seg milevidt med fin, hvit sand og lune dyner. Stranden er faktisk så bred at man har lov til å kjøre bil langs havet, for en opplevelse utenom det vanlige.

Kandestederne - Skiveren

Ønsker du å oppleve en litt barskere sandstrand og vill kystnatur bør du ta turen til Kandestederne og Skiveren. Her kan du også kjøre bil på den brede stranda - over store sanddyner og med vind i håret.

Rømø Strand

Øya Rømø ligger langs Danmarks vestkyst, og har noen av de største strendene i Europa. Her er sandkornene så fine som bittesmå diamanter, og strendene er perfekte både for bilkjøring og camping.

Henne Strand

I 2019 ble Hennes Strand kåret til et av de vakreste stedene i Europa av CNN. Og vi forstår godt hvorfor. Her finner du nemlig den mykeste hvite sand, rullende sanddyner som gir beskyttelse mot vinden og eksepsjonelle solnedganger. Henne Strand må oppleves!

Marielyst Strand

Marielyst Strand på Nordjylland har flere ganger blitt kåret til Danmarks beste strand. Det er en 10 km lang sandstrand med blått flagg. Stranden er med andre ord perfekt for barnefamilier, og her kan man finne le mellom sanddynene mens man plukker skjell og bygger sandslott.

Hestehoved Strand

Hestehoved Strand er en barnevennlig sandstrand i nærheten av Nakskov på Lolland-Falster. Her finner du også Danmarks nest lengste badebro - og en strand tilrettelagt for handicappede. Det er en perfekt badestrand for barnefamilier, med grunt og rent badevann og utallige muligheter for forskjellige strandaktiviteter.

Bisnap Strand

Bisnap Strand er en deilig strand som ligger i det populære feriehusområdet mellom Hou og Bisna. Den barnevennlige stranden er ca. 6 km lang. Det er en strand med blått flagg og myk, hvit sand - perfekt for leking i vannkanten.

Amager Strandpark

Amager Strandpark er Københavns egen strandpark! Det er en 5 km lang finkornet sandstran med klart vann, og strandparken er et av de beste stedene å nyte lange sommerdager og varme netter. Amager Strandpark ligger bare et par metro-stopp eller en kort sykkeltur fra sentrum - perfekt når du er på sommerferie i København og trenger en dukkert.

Hou Strand

Hou Strand er en barnevennlig strand på Odder, rett ved et koselig feriehusområde og den sjarmerende Hou havn, som alltid summer av liv. På havnen finner du også Caféen, som byr på servering og musikk om sommeren. Stranden har deilig, myk sand og glimrende badevannskvalitet.

Gudmindrup Strand

Gudmindrup Strand ligger ut mot Sejerø bukt, og er en av Danmarks beste badestrender. Den flotte, brede sandstranden har fine sanddyner og lavt, rolig vann. Stranden er derfor perfekt for barn som liker å utforske og leke i vannkanten.

Hornbæk Strand

Hornbæk Strand på Nordsjælland er Nordkystens største og mest besøkte strand. Stranden har badevakter om sommeren og summer av liv og glade strandløver. Stranden ligger bare en time fra København.

Dueodde Strand

Dueodde Strand er Bornholms, og kanskje Danmarks, mest kjente strand. Og det er det gode grunner til. Den populære stranden har nemlig nydelig og innbydende sanddyner - med sand så fin at den brukes til timeglass. Vannet er krystallklart og rent, og på grunn av sandbankene finner du både dypt og grunt vann rett ved kysten.

Kerteminde Nordstrand

Dette er den mest populære stranden i Kerteminde, hvor folk fra nær og fjern valfarter for å nyte deilige sanddyner og Storebælts friske hav. Kerteminde Nordstrand ligger et par timer fra København og rett ved Odense.

Boderne Strand

Boderne Strand er en deilig sandstrand på sørkysten av Bornholm. Her kan du finne din egen lille plass mellom klittene, og nyte sommersolen eller la barna leke i vannkanten. Stranden ligger i nærheten av en liten båthavn, hvor du kan kjøpe alt fra is til klær fra danske og internasjonale motemerker.

Ristinge Strand

Ristinge Strand på Langeland er en lang og bred sandstrand med deilige, myke sanddyner og bølgende strandsiv. På denne stranden er det mulighet for både avslapning og aktivitet. Kos deg i sanden med en god bok og nyt deilig grillmat mens du ser solen gå ned i horisonten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden