Slott i Danmark: 12 eventyrslott i Danmark | Din Fritid
Slott i Danmark

12 eventyrslott i Danmark

Danmark er et eldorado hvis du har sansen for slott og herregårder. De aller fleste av dem er åpne for offentligheten. På noen av dem kan du til og med overnatte. Så gjør deg klar for en kongelig rundtur!

1 Frederiksborg slott – den perfekte dagstur fra København

Frederiksborg Slott ligger majestetisk plassert midt i slottsøyen i Hillerød og er Nordens største renessanseslott. Det ble bygget av Christian IV tidlig på 1600-tallet, for å understreke kongens posisjon i Nord-Europa, og har noen av Danmarks aller flotteste hager.

2 Kronborg Castle – Home of Shakespeare’s Hamlet

Put Hamlet’s Castle, Kronborg, on your list of things to see whilst in Denmark! Whether you’re looking for things to do near Copenhagen or have more time to explore, there’s time enough to visit Denmark’s most famous castle, immortalised by Shakespeare back in the 1600s.

3 Tilbring en morsom dag med familien i Egeskov Slott

Egeskov slott er selve symbolet på eventyret Fyn. Slottshagen er en av de 12 mest spektakulære i verden, og byr på flere overraskelser, som blant annet en labyrint og avslappende hengekøyer i Hvilehaven. Slottet huser også flere utstillinger, og du finner både landets eneste Falck-museum og en stor samling veteranbiler her.

4 Christiansborg Palace -Det danske parlamentet og det tidligere kongeslottet

Christiansborg slott fungerte som kongeslott frem til 1794. I dag huser Christiansborg det danske parlamentet og internasjonalt er slottet kjent fra den populære danske tv-serien Borgen. Den kongelige familien gjør imidlertid fortsatt bruk av Christiansborg i visse statelige funksjoner og arrangement. Du kan gå gjennom de kongelige mottaksrommene, se utsikten fra tårnet eller utforske ruinene under palasset som daterer seg tilbake til 1100-tallet.

5 Se de danske kronjuvelene i Rosenborg Slott

Rosenborg slott ligger sentralt til i København og huser noen av Danmarks største kulturskatter. Her finner du blant annet danskenes kronjuveler og de kongeliges kroner i skattekammeret, i tillegg til tronstolene i gull og sølv. Parken utenfor slottet er også populær blant Københavnerne og passer perfekt for en piknik på en solskinnsdag.

6 Vink til dronningen ved Amalienborg

Amalienborg er hovedboligen til Danmarks kongelige familie, så hvis du er interessert i kongelig historie, er et besøk på Amalienborg et absolutt must. Mens du er ved det vakre slottet, kan du oppleve vaktbytte, og hvis du vil få et glimt av dronningen eller kronprinsfamilien må du legge besøket til dronningens bursdag (16. april) eller Royal Run (10. juni)!

7 Sov og spis som en kongelig i Dragsholm Slott

Dragsholm slott i Odsherred er med sine mer 800 år et av Danmarks eldste slott, og fungerer i dag som slottshotell med et av Danmarks beste kjøkken. Slottets restaurant, Slotskøkkenet, fikk i 2017 tildelt en Michelin-stjerne, og baserer menyen på sesongens råvarer fra de vakre og frodige områdene rundt Lammefjorden.

8 Sett Marselisborg Slott på bucket listen

I utkanten av Danmarks nest største by, Aarhus, ligger Marselisborg, som fungerer som kongefamiliens jule- og sommerferiebolig. Når den kongelige familien ikke oppholder seg i boligen, kan du spasere rundt på eiendommen og nyte tilværelsen i dronningens rosehage.

9 Fredensborg Slott - Fredens palass

Fredensborg Slott på Nordsjælland blir ofte sett på som Danmarks Versailles. Det elegante barokkslottet fikk sitt navn av Kong Fredrik IV som et fredens symbol til minne om avslutningen av Den Store Nordiske Krigen. I juli måned kan man få en rundvisning på deler av slottet, mens den flotte slottsparken er åpen for publikum hele året.

10 Utforsk den nydelige slottshagen rundt Gråsten

Kronglete stier, store plener, skoger, innsjøer og blomsterbed blander seg med det unike Sønderjyllandske lanskapet - det er Gråsten slottshager i et nøtteskall.

11 Forsvar Storebeltregionen fra Nyborg Slott

Nyborg slott har en lang og dramatisk historie som kan gjenoppleves gjennom flere utstillinger og arrangementer. Opplev ridderturnering, underholdning og boder når kongen innkaller til Danehof i juli, eller besøk slottet under kampdagene, der krigere fra Danmark og andre Europeiske land trener middelalder kamp.

12 Besøk det siste kongelige slottet i Jylland, Koldinghus

I sentrum av Kolding i Østjylland står Koldinghus, et kongelig slott bygget i 1268. På dette gamle slottet kan du gå i fotavtrykkene til danske kongelige, gå på skattejakt og la barna kle seg i vakre renessansklær.

Kilde: visitdenmark.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden