Tyskland: Glasskunst: Håndlaget krystall | Din Fritid
Tyskland: Glasskunst

Håndlaget krystall

Det er lange tradisjoner i Tyskland for kunsthåndverk. Et sted som hvert år trekker rundt 250 000 besøkende er Glasmanufaktur Harzkristall i Derenburg, snaut to timers kjøretur sørøst fra Hannover.

Derenburg, Tyskland: Din Fritid er på besøk en travel november-dag. Det er mørkt og stemningsfullt ute, og en stor kontrast til de lyse, varme og fargerike lokalene innvendig.

Besøkssenter

Glassprodusenten har ikke bare et stort volum med produkter de lager, her er det også godt tilrettelagt for besøkende. Det romslige lokalet på to etasjer har utallige fascinerende utstillinger. Her finner du alt fra stooore glasslamper til små fargerike og detaljerte figurer. Legg til klinkekuler, julekuler, snømenn, rådyr, juletrær, delfiner, kongler og utallige fargerike fantasifugler. Alle gjenstandene i håndlaget glass selvsagt.

I tillegg er det jevnlig glassblåserdemonstrasjoner, og flere stasjoner hvor de minst figurene blir laget mens du ser på.

Perfekte julegaver

Det er mange besøkende her, og det er tydelig at de relativt høye prisene ikke skremmer kundene som denne førjulsdagen kanskje er ute etter julegaver til venner og familie?

Ikke bare lages det rene kunstverk i glass her, det er også mulig å få kjøpt glass med håndslipte intrikate mønstre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden