Tyskland: Dra til Blokksberg | Din Fritid
Tyskland

Dra til Blokksberg

Utallige historier og sanger har i århundrer handlet om heksene på Blokksberg. De møttes fast natt til skjærtorsdag og tok turen på sopelimer, sier sagnet. Vi tok damptoget opp på toppen av det sagnomsuste tyske fjellet, ville stedet gi oss frysninger?


Oppe på fjellet finner du merkelige fjellformasjoner og tåke. Det er 300 dager med tåke i året her. En kombinasjon som gjerne får fantasien til noen og enhver til å løpe løpsk.

Målet for heksetreffet var visstnok okkulte hemmelige seremonier. Det så vi naturlig nok lite til da vi besøkte plassen. Derimot fikk vi et skikkelig ufyselig vær med masse vind på toppen. Noe som er meget vanlig, sies det. Om...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden