Nytt samarbeid:: VW og Hymer innleder samarbeid | Din Fritid
Nytt samarbeid:

VW og Hymer innleder samarbeid

I en pressemelding forteller Volkswagen Commercial Vehicles at de blir ny leverandør og partner til Erwin Hymer Group (EHG). Foreløpig er det tegnet en rammeavtale om levere 6000 VW Crafter til EHG.

De første bilene vil bli levert i første kvartal i 2024, og det virker som om de 6000 Crafter chassisene er varebiler. Det vil si at dette skal bli bybobiler for et eller flere av Hymer-gruppens mange merker.

I fjor kunngjorde Hobby en tilsvarende avtale med VW. Nå er det altså Hymer-gruppens tur til å erstatte det tapte volumet fra et vesentlig lavere antall Fiat Ducato-chassis.

Under signeringen fortalte Lars Krause at de er glade for å ha fått Erwin Hymer Group som en ny partner. – Hymer vil tilby sine egne campingløsninger med våre kjøretøy som grunnlag. Vi ser på Crafter varebil som en målestokk i sin klasse. Modellen gir god plass og stor fleksibilitet for et bredt spekter av løsninger og er et første skritt i vårt samarbeide. Vi ser også frem til å diskutere ytterligere prosjekter for andre kjøretøy, som Crafter-chassiset og T6.1-etterfølgeren, forteller Krause.

Interessant marked

VW understreker at bobil de siste årene har blitt et stadig mer aktuelt livsstilstema. En livsstil som inspirerer folk på tvers av alle aldersgrupper. Spesielt unge målgrupper og familier setter pris på fleksibiliteten og hverdagsbruken til kompakte bobiler. Denne utviklingen gjenspeiles også i antall kjøretøyregistreringer. I 2020 hadde bobiler en andel på 44 prosent av bobilregistreringene i Europa. Dette økte allerede til 50 prosent i 2021 og vokste nok en gang til 54 prosent i 2022, forteller VW.

– Med Crafter som basiskjøretøy er vi i en enda bedre posisjon til å møte den sterke etterspørselen etter kraftige og kompakte bobiler. I tillegg kan vi godt tenke oss felles prosjekter med vår partner VWCV på områder som alternative drivsystemer, for eksempel, avslutter Alexander Leopold.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Tags: 

På forsiden