Norum Bobilgården: ​​​​​​​Dyrker bobillivet | Din Fritid
Norum Bobilgården

​​​​​​​Dyrker bobillivet

Gården Norum har vært i familiens eie i generasjoner. Men nå er det ikke lenger jordene eller sauene som får mest oppmerksomhet. Bedriften har spesialisert seg på å selge og formidle brukte bobiler og feirer i år ti-årsjubileum.

Første gang du besøker bobilgården, lurer mange på om man har kjørt feil. Det er ikke det at gården ligger så fryktelig avsides, det tar kun fem minutter å kjøre fra E6 ved Råde i Østfold, men de landlige veiene her er både svingete og smale.


Gründer og eier Thorleif Norum er fremdeles aktivt engasjert i driften, selv om det i flere år har vært ansatt en egen daglig leder.

Stein på stein

Til tross for smale veier har gründer og eier Thorleif Norum klart å bygge opp det som i starten var en enmannsbedrift til å bli et selskap med ni ansatte og en omsetning på over 100 millioner kroner. Og det i løpet av ti år. Det er imponerende.

Mange forhandlere har lenge sett på brukte enheter som en utfordring, om ikke også et problem. Dette har Thorleif og hans medarbeidere tatt tak i, og tilbyr nå en velpolert og profesjonell pakke som gir trygghet for både selger og kjøper.

Det betyr i praksis at alle bobiler som kommer til gården får en grundig tilstandsrapport, utført av selskapets bobilteknikere.

– En av våre viktige oppgaver er nettopp å gå grundig gjennom bobilen og avtale med eier hva som eventuelt skal utbedres. Vi ønsker ikke å selge bobiler som ikke er hundre prosent i orden, forteller Thorleif til Din Fritid.

– De fleste bobilene vi selger er brukte enheter i privat eie. Det følger med et ansvar når man skal selge en brukt bobil, også som privatperson. Dette er det mange som kvier seg for. Og det er her vi kommer inn i bildet med vår nisjekompetanse, forteller Thorleif. Kort fortalt er selskapet et profesjonelt mellomledd som står oppført som selger, noe som da betyr at all garanti, reklamasjonskrav og oppfølging er Norum Bobilgårdens ansvar. Det skaper trygghet for både selger og kjøper. I dag er det flere aktører i bransjen som har utviklet tilsvarende konsepter. Det er gøy å registrere at selskapet etter ti år har god driv, og at stadig flere bobileiere og kommende bobileiere kjenner til oss, sier Thorleif.

– Hvordan skal dere markere jubileet?

– Vi har en stor messe i helgen 5.-7.mai, den detaljplanlegger vi i disse dager og lover markedsstemning med inntil 70 salgsklare bobiler på tunet. Vi gleder oss til å servere marsipankake, Angus-burgere, grillpølser og svele. Og selvsagt å selge mange flotte brukte bobiler, slår en fornøyd Thorleif Norum fast.


En blid gjeng ser fram til å feire ti-årsjubileet på gården i Råde i Østfold. Foto Dag W. Grundseth

Fuktfritt

Totalt har bobilgården solgt flere enn 1200 enheter. Selskapet har satset tungt på verksted- og klargjøringskompetanse og det nyopprettede firmaet Fuktfritt har oppstått som en følge av dette. De spesialiserer seg på å reparere fuktskader på bobil og vogn, og holder også til i Råde.

Norum Bobilgården AS

  • Omsetning 2021: 103 millioner kroner
  • Daglig leder: Patrik Arntzen
  • Hovedeier: Thorleif Norum (85%)
  • Etablert: 2013
  • Antall ansatte: 9
  • Lokaler: 550 kvm
  • Merker: Selger brukte bobiler og campingvogner av alle merker

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden