Ekstrem kvalitet: Detaljer fra Volkner Mobil | Din Fritid
Ekstrem kvalitet

Detaljer fra Volkner Mobil

Tyske Volkner Mobil bygger kompromissløse bobiler basert på busschassis. Ikke sjelden overstiger prislappen 20 millioner kroner. På årets Caravan Salon viste de frem flere detaljer enn vanlig. Vi deler to av de.

Å ha hydrauliske støtteben som nivåregulerer og stabiliserer bobilen, er populært. Volkner bruker også hydrauliske støtteben, men ikke så mye for å nivåregulere. De bruker bena til å løfte bobilen, slik at de kan senke garasjen mellom hjulakslene hvor kundens personbil er lagret. Siden bobilen er tyngre enn de fleste andre bobiler, er støttebenene kraftigere, betydelig kraftigere. Fordi bena ikke er synlige når de er montert, stilte de ut ett av dem på messen slik at folk kunne se kvaliteten.

Håndvask til 6 000 euro

Jeg har ganske god kjennskap til Volkners fokus på kvalitet og håndverksferdigheter, men jeg ble likevel overrasket over håndvasken de viste på messen. En håndvask laget i tre. Mange lag med tre, skåret ut av deres industriprobot og deretter lakkert med 20 lag to-komponent klarlakk, med sliping mellom hvert lag. Det tar to uker å lage håndvasken, og vi snakker om håndverk i ypperste verdensklasse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden