: Danmark Rundt - ferieforslag | Din Fritid

Danmark Rundt - ferieforslag

Sommeren står for døren og Danmark byr nok en gang på mange fine ferieopplevelser. Det er altså ingen grunn til å bruke en masse tid på å reise langt sydover, og husk at etter en regnfull sommer, så kommer det alltid en sommer med strålende sol, så det må bli i år.


Jubileum i Legoland

I det midterste Jylland – langt fra kysten, kan man denne sommeren bli overfalt av pirater. Det er også mulighet til å besøke et kjempemessig vannland med aktiviteter for stort sett alle aldre og resten kan bare gå planken. Legoland presenterer i år en masse nyheter i anledning av at de feirer sitt 40 års jubileum. Pirate Skipper School hører til i den gaten, som også Legoland vil være en del av, at barn lærer, mens de leker. Her kan de bli skipper på sitt eget skip. Campingplassen ligger rett ovenfor parken og er et godt utgangspunkt. Man kan la bilen stå og gå dit på et par minutter. For øvrig er FDM Billund Camping også et godt sted å velge, hvis man vil prøve ut camping som ferieform, da plassen har mange fine hytter, som er til utleie.


Bornholm har Danmark beste strand

Flere ganger i året kåres Danmarks beste strand. I fjor var det Balka Strand på Bornholm, som ble kåret til landets beste strand av radiostasjonen 100FMs lyttere. Bornholm er altså ikke ”bare” sol over Gudhjem, glassblåserier og gammeldags kjeksis oppkalt etter troll, men også et sommerparadis, som byr på sol- og badeferie av høyeste kvalitet. Stranden, som ligger rett utenfor en av FDMs 13 campingplasser, vinner på, at den både er barnevennlig, sikker og ren. Tre viktige faktorer, når man skal på ferie. Balka ligger på den sydøstlige siden av Bornholm, men uansett hvor man bor på øya er det ikke langt til rundkirker, rokkestein og rutsjebaner.


Ta med syklene til det sydfynske øyhav

Danmark er som skapt for sykkelferie, fordi rutene er ekstremt godt skiltet og landet er flatt. I det sydfynske øyhavet er sykkelrutene sammensatt på en måte, slik at alle kan være med, selv om man er på ferie med helt små barn eller er fullstendig nybegynner. De mange små øyene med korte avstander, fergeoverfarter og god skilting er med på, at man kan slappe av og nyte ferien. På fire dager kan man komme fra Ærø til Langeland og derfra videre til Fyn og Thurø. Campingplassene ligger slik at det er flere å velge mellom alt etter den ruten man kjører. Den totale friheten får man ved å pakke sykkelveskene og ta med et telt. Blir det dårlig vær underveis kan man spe på med overnatting i hytter. Alt etter barnas alder kan de sykle selv, sitte bakpå eller i en tilhenger. I hele området er det utrolig mange attraksjoner, noe som betyr at man ikke behøver å flytte seg hver dag, men bruke campingplassen som utgangspunkt for sykkelturer i området. Det gir også færre timer på setet. Man behøver aldri – selv ikke i høysesongen, å bestille plass på fergene, for det er alltid plass til et par sykler.


Thurø Camping

Den største utfordringen ligger i pakkingen. Det er begrenset med plass og man skal også kunne transportere alt sammen på sykkelen. Det kan pakkes på forskjellige måter alt etter hvordan gruppen er sammensatt. Sitter barna på sykkelen kan det anbefales å pakke en sykkelhenger med oppakningen. Kan barna sykle selv kan de, avhengig av alder og evne, selv kjøre med litt bagasje, resten skal pakkes på foreldrenes sykler.

Alt etter hvor erfaren man er, kan det alltid anbefales å ta et par prøveturer i området der man bor, før den ”riktige” turen. Husk at man kan få alt campingutstyr i lettvektsutgaver.
FDM Campingplass i området er: Thurø Camping


Fyll mavene i Skagen

Minst en gang i livet skal man besøke Skagen, for det er først, når man har vært der, at man forstår hvor deilig det er der. Blandingen av kyst, klitter, havnemiljø og fantastisk god mat gjør at man nesten har gitt sommerferien en helgardering. En gang hadde Skagen rykte for å være et sted for overklassen og de med tykk lommebok. Det er det kanskje fortsatt, men i dag kan alle være med. Utvalget av spisesteder er så stort, at man selv med et beskjedent feriebudsjett kan få smakt de eksepsjonelt gode hjemmelagede fiskefrikadellene eller nyfangede panerte rødspettene med nye og små persillepoteter. Det smaker alltid godt, men på en sommerdag på havnen sammen med en kald øl, så fås det knapt noe bedre. FDMs campingplass Ålbæk Strand ligger sydøst for Skagen helt ned til vannet, og det betyr, at nettopp et opphold her kan varieres mellom badeferie, byferie og gastronomi.


Danmarks ødemark ligger ved Silkeborg

Man tror knapt det er mulig, men i Silkeborg kan man padle kano, som om man var havnet midt i den uberørte naturen i Canada, langt borte fra alfarvei. Og den fornemmelsen får man flere ganger i løpet av dagen, selv om alt er innen rekkevidde og det er signal på mobiltelefonen hele tiden. Man er også langt fra overlatt til seg selv. Kanoferie på Silkeborgsjøene er slik sammensatt, at selv helt nybegynnere kan være med og ta kortere eller lengere dagsetapper, og hele tiden finne campingplasser, når det er behov for det. Alle campingplassene har spesialisert seg på å betjene gjester, som kommer via vannveien. Både hva angår utleie av utstyr, men også proviantering og overnatting. Det gode er også, at et telt ikke tar så stor plass, slik at man alltid finner en plass. Vil man være helt sikker, kan det imidlertid anbefales å bestille i høysesongen. Helt små barn kan også være med. De sitter i midten av kanoen. Ta gjerne med noe de kan sove på/i.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden