: Campingvekst i Hardanger | Din Fritid

Campingvekst i Hardanger

SSBs sin statistikk for overnatting tyder på at reiselivet i Hardsanger går mot et toppår, og antall overnattinger på campingplassene har økt med hele 16000!

Hardangerfjorden

Resultatene så langt tyder på at dette blir det beste reiselivsåret noensinne for Hardanger. Sammenlignet med 2007 er veksten i Hardanger totalt for overnattinger uansett bransje på hele 18 prosent hittil i år. Tilsvarende vekst er 1,4 prosent for hele landet og 2,4 prosent for Fjord Norge. Utsiktene for at det blir flere overnattinger i 2008 enn i rekordåret 2004 er gode, skriver boarding.no.

Hytte & camping

For overnattinger på campingplasser i enten bobil eller campingvogn samt i utleiehytter er veksten stor. Tallet på overnattinger til og med juli har økt med 16 000 fra 93.000 i 2007 til 109.000 i 2008.
Så langt i år er tallet på utenlandske gjester og nordmenn ganske likt fordelt. To tredjedeler av de utenlandske gjestene kommer fra Tyskland og Nederland. Veksten i hytte- og campingovernattinger i Hardanger er høyere sammenlignet med Vestlandet sett under ett og totalt for hele landet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden