: Jydsk Camping Industri A/S skifter navn til Isabella | Din Fritid

Jydsk Camping Industri A/S skifter navn til Isabella

Det er nå gjort, men det skulle gå 51 år, før det kjente Isabella navnet erobret plassen som hele virksomhetens navn.

Alle – eller nesten alle – kaller Jydsk Camping Industri A/S for Isabella, som alltid har vært virksomhetens superbrand innenfor fortelt. Derfor skifter bedriften nå navn til Isabella.

- Vi synes, at det er helt naturlig å skifte navn, når det er brukt 51 år på å bygge opp superbrandet Isabella i Danmark og Europa, og alle kjenner virksomheten som det, sier adm. direktør, Claus Astrup-Larsen, Isabella A/S i Vejle.

Historien bak navnet Isabella er litt uklart, og det er forskjellige varianter på navnevalget. Søren Odgaard (døde i 2005) stiftet virksomheten i 1957 ut fra overbevisningen om, at det fri liv med camping ville komme til å bergta danskene. Han fikk rett, og teltene fikk navnet Isabella.

En av historiene går på, at inspirasjonen til navnet kom fra en av 50-tallets vakreste kvalitetsbiler: Borgward Isabella. En annen historie går ut på at stifteren lot seg inspirere av en vakker, spansk dronning med samme navn. Ingen vet det med sikkerhet, men det er derimot sikkert, at navnet har fulgt virksomheten fra den første produksjonen i en kjellergang i Vejle til en posisjon som Europas største produsent av fortelt.

- Vi gleder oss til å gå inn i framtiden under Isabella navnet. Campinglivet er populært som aldri før både i inn- og utland. Campingplassene her hjemme melder om mange bestillinger til sommersesongen, så også framover vil navnet Isabella være kjent for mange, sier Claus Astrup-Larsen.

Bildet av bilen Borgward Isabella, som sansynligvis var en navnemessig inspirasjonskilde for Søren Odgaard for 51 år siden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden