: Tips for kjøreturen til Dresden via Sjælland (Danmark) med campingvogn | Din Fritid

Tips for kjøreturen til Dresden via Sjælland (Danmark) med campingvogn

I denne artikkelen får du gode råd for kjøreturen fra Sjælland i Danmark til Dresden i Tyskland med campingvogn – tipsene er også relevante for bobilister. Fra Norge kan man ta E6 gjennom Sverige og broen fra Malmø, eller eventuelt båt Oslo-København.


Ta en pause ved Farø

Et naturlig sted for en pause er på Farø. Øya ligger rett ved en av Danmarks store broer. Mange sier, at det er den vakreste. I hvert fall er det en deilig rasteplass på øya, som deler broen i to halvdeler: den nordlige flatbroen og den sydlige høybroen. Her er det kafeteria, tømmemuligheter for bobilen og en lekeplass for barna, som således har mulighet til å få litt avveksling fra mor og fars reiselyst.


Ingen campingplass i Gedser

Det er ingen campingplass i Gedser, men det er tillatt å slå seg ned i fiskehavnen. Det er mye å se på i denne lille havnebyen, som er så totalt dominert av fergehavnen. Men det er hyggelig i fiskehavnen, der byens ungdom også er samlet. Det er flere romantiske treskuter i havnen – et flott syn en midtsommerkveld.

I Rostock kan en liten avstikker til byen og naturområdene anbefales. Hvis man vil rekke Dresden på en dag, skal man regne med en lang reisedag på den tyske Autobahn. Det er imidlertid en flott kjøretur gjennom Mecklenborg-Vorpommerns varierte landskap.


Slik kommer du utenom Berlin

Dresden er dagens mål og går først via A10 øst for Berlin. Vær oppmerksom på, at enkelte GPS kan tulle i nærheten av hovedstaden. Kjør under ingen omstendighet gjennom sentrum.

Det bølgende landskapet i Nordtyskland er for lengst avløst av et landskap, som er helt flatt med mange elver. Hele Berlin-området er omgitt av hundrevis av elver og sjøer, noe som gjør kjøreturen syd for Berlin utrolig vakker. Gang på gang ses forskjellige elver, der Spree er den mest betydningsfulle. Cirka midtveis mellom Berlin og Dresden finnes også et veldig turistdominert og romantisk område, som heter ”Spreewald”, som er verdt et besøk. Terrenget mellom Rostock og Dresden er ikke noen stor utfordring verken for biler med campingvogn eller bobiler.


Campingplassen Mockritz i byens sydlige utkant

Det er lett å finne fram til campingplassen Mockritz i byens sydlige utkant. Betjeningen er helt på topp. Et godt råd er å bo tilbaketrukket på plassen, da det er mye trafikkstøy ved resepsjonen. Innkjørselen er sperret av en bom, men det er bare for å få folk til å stanse ved resepsjonen. Hele natten står bommen åpen, selv om resepsjonen stenger kl. 20 og så får de senere ankommende via et oppslag, beskjed om selv å finne en plass og sjekke inn dagen etter. Det kan ikke anbefales å ankomme for sent.

De sanitære anleggene er helt up-to-date og plassen er hyggelig, fordi en broket skare fra samtlige europeiske land finnes på plassen.

Bussforbindelse til Dresden sentrum (Hauptbahnhof) med buss 76 fra inngangen til campingplassen, kjøretid 16 minutter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden