: Anbefalinger for EFOY i vintersesongen | Din Fritid

Anbefalinger for EFOY i vintersesongen

Vinteren har gjort sitt inntog, og her er noen tips om hvordan du best mulig forbereder EFOY brenselceller på vinteren.


Anbefalinger før vinterferien

EFOV brenselceller kan brukes ned til – 20 grader Celsius. Før du reiser til ditt feriemål bør du sjekke at eksosrøret bare stikker 2-3 cm på utsiden av bilen, og er kuttet over diagonalt. Det vil sikre at forbrukt kondensvann ikke fryser.

Vinteren er også tiden da det er mulig å lede overskuddsvarme inn i bodelen, og denne varmen er helt fri for utslipp og kan derfor brukes til å opprettholde en optimal temperatur i kjøretøyet.

Anbefalinger for lagring av EFOY i vinterhalvåret

Dersom du ikke har noen planer om å tilbringe vinterferien i fritidskjøretøyet ditt, kan du velge mellom to forskjellige alternativer.

Du kan enten la EFOY anlegget bli stående i bilen, da den integrerte antifrys innstillingen vil forhindre at enheten fryser i temperaturer under null grader. Dette virker selv om enheten er slått av. I løpet av vintermånedene vil EFOY forbruke cirka en boks med drivstoff, i hvert fall i Sentral-Europa.
Du kan også demontere enheten fra kjøretøyet, noe som er en enkel operasjon, for deretter å lagre det hjemme. Her må du forsikre deg om at lagringsplassen er frostfri da enheten inneholder vann som eventuelt kan fryse og ødelegge apparatet. Eksosrøret kan bli stengt for å forhindre forurensing av brenselcellen ved å bruke det røde lokket som medfulgte som standardutstyr.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden