: Tyskland: Caravan Salon, Düsseldorf 2011 | Din Fritid

Tyskland: Caravan Salon, Düsseldorf 2011

Det går med raske skritt mot Europas største begivenhet på caravan- og bobilfronten, nemlig Caravan-Salon i Düsseldorf som i år går av stabelen mellom 27. august og 4. september.

Som vanlig vil det etableres en gedigen campingplass i tilknytning til messeområdet, på det som betegnes Parkeringsplass P1, der det anslagsvis i løpet av messedagene vil være mer enn 30.000 personer som overnatter. I tillegg til et sted å sove vil det også i år være et omfattende underholdningsprogram i det tilstøtende festteltet og de mange serveringsstedene.
Fra plassen vil det gå matebusser både til messen og inn til sentrum.
Prisen for en plass uten strøm er i år 15 Euro pr. dag, som regnes fra 08.00 -16.00, der den forutgående og etterfølgende natten er gratis.

I mange tyske byer er det innført såkalte miljøsoner. Så også i Düsseldorf, men messecampingen ligger utenfor denne sonen slik at det er mulig å komme hit uten miljøplakett. Det samme gjelder også byens ordinære oppstillingsplass for bobiler samt en del av de lokale campingplassene.

For de som ikke kommer med egen bobil eller campingvogn har arrangøren også lagt forholdene til rette. Det er inngått en avtale med det tyske jernbaneselskapet, Deutsche Bahn, der man fra 109 Euro kan kjøpe togbillett fra alle tyske byer til Düsseldorf. Det er også laget et tilbud for de som ønsker å bo på hotell der en pakke koster fra 89 Euro pr. person inkludert todagersbillett til messen, transport og frokost.

Parallelt med Caravan-Salon arrangeres det i perioden 2 – 4 september også en messe for fotturister med betegnelsen Tour-Natur.

Messen er åpen fra klokken 10-18.00 og en voksenbillett koster 13 Euro, mens en todagersbillett er prissatt til 20 Euro.

Les mer på www.caravan-salon.de, www.duesseldorf.de/kfz/feinstaub

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden