Premium vogner fra Ariba: Vognsatsing fra Hymer | Din Fritid
Premium vogner fra Ariba

Vognsatsing fra Hymer

Hymer er i dag mest kjent for sine bobiler, som de startet å produsere allerede i 1961. Men det var campingvognen Troll som var Erwin Hymers første produkt allerede i 1957. Nå satser Hymer igjen på vogn - under merket Eriba.

Hymer feiret sitt 60-årsjubileum i Bad Waldsee i mai i  år, og Bobil & Caravan var tilstede. Her var det ikke spart på noe, under en av de mest profesjonelle presentasjonene jeg har vært vitne til i løpet av mer enn 20 år i bransjen. 

Feiringen understreker hvilken divisjon Hymer ønsker å tilhøre. 

Hymer, som i fjor var Norges mest solgte bobilmerke, produserer også vogner under navnet Eriba. Navnet har eksistert lenge, men har nå blitt et eget merke. Den norske importøren Kroken, bekrefter at Eriba vil få mye oppmerksomhet i Norge i årene fremover. 


Klassiske Eriba Touring har beholdt mange av sine særegne trekk i flere tiår. Inkludert hevetaket. Men konstruksjonen er moderne, og det samme er selvsagt interiøret og standarden.

Retrovognen

I sentrum for 60-årsjubileet er det kultvognen fremfor noen, Eriba Touring, som relanseres med en ”60 edition-utgave” med fire interiørløsninger. 

Alle modellene kjennetegnes av sitt pop-up-tak, som sparer vekt og gir god takhøyde sammenlignet med den kompakte størrelsen under kjøring. Både Familia 310, Triton 430, Troll 530 og 542 Touring vil være på markedet fra høsten 2017. 

Det er først og fremst det unike retrodesignet, i kombinasjon med moderne interiør og smarte praktiske løsninger, som Hymer selv ønsker skal kjennetegne disse modellene. 

– Etter en del år hvor vognene  gikk under modernavnet Hymer, har vi de siste fem årene igjen relansert Eriba som eget merke, forteller Rudi Fimpel. Vi treffer den engasjerte markedssjefen for Eriba utenfor Erwin Hymer-museet, under jubileumsfeiringen. 

Rudi Fimpel forteller at tilbakemeldingene fra de norske forhandlerne har vært meget positive, og at de nå ser frem til å lansere Eriba for fullt i Norge. 


Markedssjef i Hymer, Rudi Fimpel, gleder seg til å vise frem premium-modellen Eriba Nova S på det norske markedet. 

Premiummodell

– Selv om retrotrenden er spennende og visuell, så blir det i første omgang premium-modellen Nova S som blir å se på utstilling hos norske forhandlere, forteller Rudi Fimpel. Han forventer seg økte markedsandeler også i Norge. 

Nova S er vognen for to voksne som ønsker seg alt av luksus. Det er selvfølgelig mulig å bo 4-5 personer her også, men modellen har ingen ”barneavdeling”, og er innredet primært for voksne. Det er masse plass til venner rundt en romslig  rundsittegruppe bakerst, i tillegg til en hyggelig sitteplass i midten av vogna, som Eriba kaller for lounge. Kjøkkenet er stilrent og moderne, med høyglans hvite fronter, gode kokemuligheter og fin belysning. Belysningen i hele vognen er naturligvis LED, og fremstår diskré og moderne. Av praktiske detaljer kan vi nevne gitter-skuffen som utnytter varme fra Aldes vannbårne system, og som er plassert i skapet ved siden av kjøleskapet. Eriba har også en unik list innvendig langs veggene, hvor alle rør og ledninger er strukket. Dette gjør lagringsmulighetene bedre, og gir et ryddigere inntrykk.


Nova S er toppmodellen til Hymer-eide Eriba. Modellen har moderne design og fokus på detaljene.


Bad og dusj holder høy standard på Nova S. Med fransk sengeløsning i ene enden av vognen og rundsitter i andre er dette en praktisk innredet modell. Prisene på det norske markedet er dessverre ikke klare enda, men vi kan forvente at på Caravanmessen i september vil både vognene og priser være på plass.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden