: Kabe 2003: Et hav av plass i fremtidsvogn | Din Fritid

Kabe 2003: Et hav av plass i fremtidsvogn

Det er etterhvert i ferd med å bli langt mellom de store nyhetene innenfor campingindustrien. Men Kabe presenterer i år en campingvogn av helt nye dimensjoner. Den er 7,80 meter lang og i utgangspunktet 2,50 meter bred.

Planløsning - alt i en vogn

Når du går inn døren bakerst på høyre side har du garderobeskap og 2 køyesenger på din venstre side. På høyre hånd har du et stort kjøkken med kjøleskap, separat fryseboks og mikrobølgeovn. På motsatt side er det en rommelig sidesittegruppe med plass til 4 personer. I forlengelsen av kjøkken og spisekrok er det en stor stue med sofa, sofabord og to lenestoler. I enden er det fast dobbeltseng og badeværelse med toalett.

Mange av møblene er fra IKEA, og det er for å vise at en campingvogn kan ligne et ordinært moderne hjem. Kjøleskapet fra Electrolux har et volum på 103 L og fryseren 35 L. Campingvognens totalvekt er 2.700 kg.

Slide-Out funksjon i en ny utgave.

Hele campingvognen er bygget på et 3-akslet trailer chassi. Hjulene er vesentlig mindre og derfor er det ingen hjulkasser.

Det gjør at hele gulvet og taket i midten av vognen kan kjøres ut, slik at det blir enda mer plass i både kjøkken og stue. Slide-out gir 2,2 m2 ekstra plass.

Ideen

«Ideen til å bygge denne campingvognen kom for et år siden, da vi tradisjonen tro hadde samlet våre forhandlere og spurt dem om forbedringer og nye tiltak. Det er jo de, som har kundekontakten og vet hva som etterspørres», forteller Alf Ekstrøm fra Kabe Husvagnar i Tenhult. «forhandlerne ønsket en stor vogn med en oppholdsstue a la en amerikansk saloon. Vognen skulle være ideel til sesongcamping og kjøreegenskapene ble ansett som mindre viktig. Kravet fra KABE’s side var at vognen skulle kunne serieproduseres. Etter en del justeringer er dette vårt endelige forslag. Det skal dog tilføyes, at planløsningen kan tilpasses. F.eks kan man droppe køyene til barna og i stedet få plass til det baderommet som finnes i TDL-modellen», sier Alf Ekstrøm.

Vognen er spesiell

Det er ikke bare innvendig at vognen er spesiell. Utvendig er det mest iøynefallende en terasse på taket av campingvognen. Her kan du sitte og nyte utsikten, solnedgangen eller en god middag i et litt høyere luftlag. Terrassen kan monteres på alle KABE campingvogner til en pris på 14.900 kr. Hertil kommer takrails til en pris på 5-7000 kr, avhengig av størrelse. Det er ikke gjort noe ekstra med konstruksjonen av taket. Det kan bære terassen.

Det er ingen tvil om at forhandlerne har kunnet merke at det er plass til en større og mer komfortabel campingvogn i KABE’s program. Denne vogn har det. Det er masser av plass til barnefamilien eller besteforeldrene, som har barnebarna med og enda mer plass, hvis to er alene i vognen. Planløsningen er smart og legger seg utrolig tett opp mot et vanlig moderne hjem i året 2002. Og bonusen i tillegg til alt dette er at den som resten av KABE’s campingvogner er helt ideell til vintercamping og familien kan dermed få full utnyttelse og valuta for pengene. Pris 512.000. På Elmia-messen i Jønkøping ble den første vognen solgt og skal leveres i mai neste år. Se flere detaljer på Kabe’s hjemmeside: www.kabe.se

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden