Fiskeguide: App for fiskelykke | Din Fritid
Ved hjelp av kunstig intelligens og kameraet på mobiltelefonen din, kan FiskHer fortelle deg hva slags fisk du har fått.
Fiskeguide

App for fiskelykke

Det er hyggelig å dra på fisketur, men for noen kan tålmodigheten ta slutt dersom fisken nekter å bite. Nå griper teknologien inn også her, for å hjelpe rastløse fiskere. Last ned en helt ny app, se hvor fisken (muligens) biter og lær av proffene.


Asgeir Alvestad er en av Norges mest kjente og meritterte fiskere. Nå står han bak appen FiskHer.

- Dette blir tidenes fiskesommer. Unge og gamle strømmer nå ut i naturen på jakt etter gode fritidsopplevelser, og mange har også blåst støv av den gamle fiskestanga eller kjøpt seg en ny for å prøve lykken igjen. Selv gleder jeg meg til å teste FiskHer-appen for å lære av proffene, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv, fellesorganisasjon for norske frivillige friluftsorganisasjoner.

Eksperthjelp i lomma

Appen han skal prøve er en norsk nyutvikling, lansert 1. juni, av noen av landets fremste og mest meritterte fiskere. Blant dem mange ganger norgesmester Asgeir Alvestad, som også er mannen som har dratt opp flest ulike arter i Norge.

- Vi har funnet fram til tett på 40.000 fiskeområder langs hele norskekysten, hvor sjansene er gode for å fange akkurat den fisken du helst vil ha. Ved hjelp av avanserte sjøkart og svært detaljrike satelittbilder, viser vi deg hvor du finner torsk, brosme, sjøørret, kveite og ytterligere tolv arter ypperlig matfisk, sier Asgeir Alvestad.

Fiskegjenkjenning

- Appen lar deg dessuten registrere fangsten din, og i vår sosiale tråd kan du dele den med venner, konkurrere mot andre fiskere og følge med på hvor folk i nærheten får napp. I tillegg har vi utviklet verdens mest avanserte program for fiskegjenkjenning. Er du i tvil om hva du har fått på kroken, tar du et bilde med mobiltelefonen din og lar FiskHer gi deg svaret. Nok et tastetrykk gir deg gode forslag til hva du kan lage av fisken, sier han.

Ifølge Statistisk sentralbyrå fisker halvparten av Norges befolkning mellom 16 og 70 år én eller flere ganger i året.

Halvparten fisker

- Langt de fleste er glade amatører som bruker fjorårets rustne stingsild og håper på det beste. Med vår app får de ekspertenes beste tips, rett inn på telefonen sin. Her har du rett og slett muligheten til å dra på fisketur med noen av landets flinkeste fiskere i lomma, forklarer gründer og daglig leder i FiskHer AS, Trond Are Gjone.

FiskHer ble lansert il iOS og Android 1. juni, og kan lastes ned gratis på AppStore og Google Play.


FiskHer viser vei til nær 40.000 fiskeområder langs hele kysten.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden