Mat: En liten bit av Danmark | Din Fritid
Grovt rugbrød med hjemmelaget leverpostei
Mat

En liten bit av Danmark

Personlig er det lenge siden jeg kunne nyte Danmark, og det deilige, rause danske kjøkkenet. Her får du 10 oppskrifter som gir den gode danske følelsen.

Grovt rugbrød med hjemmelaget leverpostei

Grovt rugbrød med hjemmelaget leverpostei er en sandwich som passer til lunsj, i matpakken og til jul. Server med rødbetsalat og bacon. Se bildet over.

Du trenger

Leverpostei:

  • 350 g lever av svin
  • 300 g svinekjøtt med fett
  • 1 løk
  • 6- 8 ansjosfileter
  • 2 ss kapers
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 2 ts salt
  • 2 ss hakket frisk timian
  • smør eller olje til formene

Anretning: 

  • 4 skiver grovt rugbrød
  • 100 g smør
  • 4 Crispy salatblader
  • 400 g leverpostei
  • 300 g rødbetsalat
  • 250 g bacon
  • 4 ts sitrontimian
  • salt og pepper

Slik gjør du

Leverpostei

  • Rens leveren fri for sener. Skjær lever, kjøtt og løk i biter og kjør til glatt masse i en kjøkkenmaskin. Finhakk kapers, timian og ansjos. Bland alle ingredienser godt sammen og fordel blandingen i smurte i former. Bruk steketermometer og stek posteien i vannbad i ovnen på 165° C til kjernetemperaturen er på 66° C.
  • Tips: Om du vil ha en litt raskere løsning kan du kjøpe en god ferdigpostei i butikken.

Rødbetsalat

  • Hakk rødbeter og sylteagurker i små terninger. Skjær hvitosten i terninger og finsnitt purreløken. Bland alle ingrediensene godt sammen og smak til med salt og pepper.
  • Sprøstek bacon.

Anretning

  • Smør rugbrødskivene med smør. Legg på salat, skiver av leverpostei, rødbetsalat og bacon. Dryss over grovhakket timian, salt og pepper.


Smørrebrød med panert fisk og reker

Smørrebrød med panert fisk og reker

Herlige danske smørrebrød signert kjendiskokken Ole Martin Alfsen. Panert fisk og reker er klassikere på høye smørbrød, og supert som middagsrett.

Dette trenger du

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Tags: 

På forsiden