Matopplevelser på tur: Søtt punktum | Din Fritid
Matopplevelser på tur

Søtt punktum

Både mannen min og jeg elsker å reise til Italia. Språket, kulturen, maten, vinen og ikke minst all den gode desserten er noen av grunnene. På vår reise gjennom landet var det overraskende fint å ha med bobil til Venezia. Ved å ha bobilen som base fikk vi både føle på den pulserende og vakre byen, samtidig som vi fant roen på den fredelige campingplassen.

Båtturen fra campingen og inn til Venezia tok rundt 10 minutter og billetten kostet kun 10 euro per person. Vi bodde på San Giuliano Venice Motorhome & Caravan Park (sangiulianovenice.com/en). Om du skal på samme tur, husk å ha kontanter tilgjengelig – det var ikke mulig å betale med kort på denne bobilplassen.

Unik atmosfære

Båtturen langs vannet var nydelig, og vi ankom en del av Venezia som ikke var så overfylt av turister. Det gjorde opplevelsen mer autentisk og spesiell. I Venezia er det utallige ting å oppleve og utforske, men for oss var det noe magisk ved å bare vandre rundt. Vi beundret den unike arkitekturen, krysset flere av de 435 broene som knytter byen sammen og vi kunne se gondolene som elegant beveget seg på vannet. Vi lot oss lede av nysgjerrigheten og valgte å utforske de sjarmerende sidegatene.

Småretter

Det var i en av disse trange smugene vi tilfeldigvis kom over en sjarmerende vinbar. Stedet var fullt av lokale innbyggere, og vi bestemte oss for å gjøre som dem; vi satte oss ned med et glass vin og bestilte italienske tapas i baren.

Et annet høydepunkt var besøket på Markusplassen, som er et sentralt og livlig punkt i byen. For å oppleve denne vakre plassen uten store folkemengder, er det best å komme dit tidlig om morgenen.

Etter en lang dag hvor vi var fulle av inntrykk og mette på pizza, tok vi båten tilbake til bobilen. Der var det deilig å bare slappe av på gresset med et glass italiensk vin og den uimotståelige tiramisu-desserten.

Klassisk

Tiramisu er en ekte italiensk klassiker som vi alltid lengter etter når vi ikke er i Italia. Når vi har lyst på noe ekstra godt eller savner Italia, er det denne kremete desserten jeg lager. Noe som er kjekt med tiramisu, er at den er like enkel å lage til mange mennesker som til få. Hvis du aldri har smakt tiramisu før, kan jeg forsikre deg om at du har noe å glede deg til. Den serveres kald og er kjent for sin rike og fyldige smak. Spesielt for kaffeelskere er det en himmelsk opplevelse.

Jeg har jeg satt sammen en oppskrift som lett lar seg lage på et enkelt bobilkjøkken. Jeg bruker en form fra nettbutikken Revir.no. Størrelsen på 13x18x5 cm passer perfekt i det lille kjøleskapet vårt.

Tiramisu

4 store porsjoner.

Ingredienser:

 • 250g mascarpone ost
 • 2 eggeplommer
 • 3 ss sukker
 • 1 kopp sterk kaffe
 • 1/2 pakke ladyfingers (fås kjøpt på litt større matvarebutikker, kan erstattes med sukkerbunn, men må da dyppes super fort)
 • ½ dl kremfløte
 • 1 dl mørk rom eller Marsala vin (italiensk søtvin)
 •  Kakao til dryss

Fremgangsmåte:

 1. Visp eggeplommer og sukker i en bolle til en jevn krem (bruker kun håndvisp), tilsett deretter boksen med mascarpone, halvparten av Marsala vinen (eller mørk rom) og pisk til en jevn krem.
 2. I en annen bolle visper du kremfløten til den blir kremete og vender den deretter inn i mascarpone-blandingen.
 3. Lag en kopp sterk kaffe, hell det i en skål, bland med resten av Marsala vinen og la det avkjøle.
 4. Dypp ladyfingers raskt i den avkjølte kaffen og legg dem i bunnen av formen/boksen
 5. Fordel halvparten av mascarponekremen over ladyfingers og dryss over kakaopulver
 6. Gjenta prosessen med et nytt lag av dyppet ladyfingers og resten av mascarponekremen.
 7. Dryss kakao over toppen av tiramisuen.
 8. Dekk til beholderen med plastfolie eller lokk og sett den i kjøleskapet i minst fire timer, eller over natten.

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden