Har vært nedstengt:: Tysk caravanbransje gjenåpner | Din Fritid
Har vært nedstengt:

Tysk caravanbransje gjenåpner

Den tyske regjeringens avgjørelse om å igjen åpne for handel av biler, campingvogner og bobiler i landet er viktig for bransjenes likviditet, sier det tyske caravanbransjeforbundet (CIVD) og det tyske caravanhandelsforbundet (DCHV). De ønsker avgjørelsen velkommen, da bransjen igjen trenger omsetning. Alle tyske forhandlere måtte brått stenge i midten på mars, men har fått grønt lys for igjen å åpne butikkdørene fra og med den 20. april.

Som de to forbundene sier det: – Gjenopptakelse av forretningsvirksomhet vil være en stor hjelp for likviditeten til caravanindustrien i Tyskland. Alle bil- og caravanforhandlere i Tyskland måtte stenge midlertidig i midten av mars på grunn av ordre fra de føderale og statlige myndighetene om å forby salg av motorvogner for å redusere spredningen av corona-virus. Som et resultat falt likviditeten i bransjen brått. Det at forhandlerne igjen åpner skjer under strenge betingelser med hensyn til hygiene og fysisk avstand for alle besøkende og ansatte. 

– Gjenåpningen gjør oss i stand til å møte etterspørselen etter fritidskjøretøy raskt og sikrer vår industri viktige likviditet, sier Oliver Waidelich, administrerende direktør for DCHV i en kommentar. 

– Politikerne har erkjent at det haster og er viktig av å gjenåpne handel med biler. Dette berører økonomien til hundrevis av firmaer og titusenvis av ansatte i Tyskland, sier Daniel Onggowinarso, administrerende direktør for CIVD.


Daniel Onggowinarso er glad for at tysk caravanbransje og tyske forhandlere igjen kan åpne dørene. – Vi trenger å få igang likviditeten igjen, forteller han.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden