Gjelder også for deg med bobil og campingvogn:: Unngå fritidsreiser | Din Fritid
Gjelder også for deg med bobil og campingvogn:

Unngå fritidsreiser

Norske myndigheter fraråder fra 14. mars 2020 reiser som ikke er strengt nødvendige, det gjelder alle reiser, også innenfor landets grenser. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april. Helseminister Bent Høie oppfordrer alle til å holde seg hjemme og droppe hyttertur, det betyr at man også bør la bobilen og campingvogna stå i denne perioden.

Følgende er vedtatt i Statsråd 13.03.20:

Alle som kommer fra reiser utenom Sverige og Finland, skal i karantene i 14 dager, uavhengig om de har symptomer eller ikke. Dette har tilbakevirkende kraft regnet fra 27. februar. Dette gjelder også for personer som ankommer Norge fra Sverige eller Finland, og som har oppholdt seg i andre land i løpet av de siste 14 dagene.

Dropp fritidsreiser

Dropp alle reiser som ikke er strengt nødvendig – innenlands og utenlands – og unngå steder der du kan komme nær andre, oppfordrer helseminister Bent Høie til adressa.no.

Regjeringen iverksetter nå de strengeste tiltakene Norge har hatt i fredstid.

– Transportsektoren skal driftes som normalt, men vi oppfordrer sterkt alle til å unngå fritidsreiser. Unngå reiser som ikke er nødvendig, både innenlands og utenlands, unngå offentlig transport hvis du kan. Unngå andre steder der du kan komme nær andre, og unngå nær kontakt med andre, er det klare rådet fra Høie.

Og han ber også folk som ikke er redde for egen helse, om å ta ansvar. 

– Kanskje du ikke er redd for din egen del, men du må være med på å begrense smitten av hensyn til bestemora di oppi årene, til lillesøsteren din som har astma eller naboen som har kreft. Og ikke minst alle de tusener i helsetjenesten som nå skal inn i en krevende tid, sier Høie. 

– Butikker skal også være åpne. Det er ikke nødvendig å hamstre, sier helseministeren.

Diskusjon på sosiale medier

Din Fritid registrerer at det er mange diskusjoner på sosiale medier hvorvidt det er nødvendig å parkere bobilen eller vogna i denne perioden, og det er en helt unødvendig diskusjon. Selvsagt skal man være solidarisk i en periode som er svært krevende for hele det norske samfunnet, mener Din Fritid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden