Laika-ansatte gir: Solidaritets­bidrag | Din Fritid
Laika-ansatte gir

Solidaritets­bidrag

Ansatte som jobber hos Laika har nylig satt i gang en intern innsamlingsaksjon. De ansatte har donert deler av sin lønn til det italienske sivilforsvaret og deres innsats for å redusere skadeomfanget av covid-19 viruset. Til sammen har de ansatte samlet inn 12 000 euro.

San Casciano i Val di Pesa, april 2020: – Vi går gjennom en veldig vanskelig periode på grunn av spredningen av covid-19 i hele Italia, forteller selskapet i en pressemelding til Din Fritid.

Laika forteller at de som selskap alltid har vært engasjert i spørsmål som berører miljømessig bærekraft og sosial politikk. I forbindelse med den pågående korona-krisen har selskapet tatt til orde for å være solidariske. Noe italienerne opplever veldig sterkt i landet i denne perioden, forteller selskapet.

Denne gangen startet initiativet direkte fra noen Laika-ansatte, som involverte stadig flere og som skapte en kjede av solidaritet. Deler av månedslønnen går derfor til Protezione Civile, som vel best kan sammenlignes med vårt Sivilforsvar. 

– Med bidraget på 12 000 euro vil det italienske sivilforsvaret kunne kjøpe beskyttelsesmateriell for leger, sykepleiere og frivillige som risikerer livet hver dag for å redde vårt. På mindre enn to dager ble summen samlet inn. En spontan og inderlig gest fra dem som ikke kan gi store pengesummer, men som alltid er klare til å hjelpe dem som trenger det, forteller initiativtkerne bak aksjonen. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden