Volkswagen Nyttekjøretøyer:: Gjenopptar gradvis produksjonen | Din Fritid
Volkswagen Nyttekjøretøyer:

Gjenopptar gradvis produksjonen

Fra 27. april melder VW at de vil gjenoppta produksjonen av blant annet Crafter. Denne modellen, og søstermodellen fra MAN, benyttes til bobiler. Produksjonen har vært stengt på grunn av smittefaren i snart fem uker. Nå er det igjen tilgang på deler og offentlige retningslinjer som gjør det mulig å igjen produsere nyttebiler, forteller selskapet i en pressemelding. Les mer her:

Josef Baumert, styremedlem for produksjon og logistikk i VWCV, sier dette om gjenåpningen:

– Vi er glade for at vi snart skal kunne starte opp produksjonsvirksomheten igjen på en forskjøvet, steg for steg-basis. Å beskytte våre ansattes helse har absolutt prioritet i denne prosessen. Vi har utviklet en omfattende tiltakspakke for dette og jobber intenst i små team med å klargjøre fabrikkene, for eksempel blir det viktig å kunne opprettholde passende avstand, implementere høyere hygienestandarder og om nødvendig sørge for beskyttende utstyr. Vi fortsetter også å følge situasjonen veldig nøye. 

– Det er et godt signal for økonomien og publikum, hvis vi klarer å vise vei ut av nedstengningen. For oss som samarbeidsråd er helsa til kollegaene i fokus. Vi vil derfor følge hele utviklingen i forbindelse med Covid-19 ekstremt nøye. Med fabrikkavtalen som er godkjent av hele arbeidsrådet, har vi skapt en god ramme for gjenopptakelse av produksjonen i Hannover, for å forene økonomiske interesser og beskyttelsen av arbeidsstyrken, sier Bertina Murkovic, styreleder for VWCV Works Council.

I løpet av de siste ukene er det utarbeidet en 100-punkts plan i Volkswagen Group som er utformet for å gjøre det mulig å gjenoppta produksjonen mens man fullt ut tar hensyn til beskyttelsen av arbeidernes helse. Alle tiltak gjelder også utenfor selskaper og leverandører som arbeider på fabrikkstedene.

– Vi har til dags dato ført teamene våre trygt gjennom coronavirus-krisen. Produksjonsstansen kombinert med mye arbeid som ble gjort hjemmefra var den eneste og riktige beslutningen å ta. Gjennomføringen av dette har fungert veldig bra. Nå, i løpet av omstarten, vil vi opprettholde omfattende sikkerhets- og hygienetiltakene veldig strengt, forklarer Thomas Edig, VWCV styremedlem som er ansvarlig for HR.

Liste over tiltak inkluderer konkrete regler for hygiene og opprettholdelse av avstander, obligatorisk skjerming av munn og nese i områder der det ikke er mulig å holde 1,5 meter fra hverandre, hyppigere rengjøring, forskjøvet start og slutt på skift for å unngå kontakt - og å oppmuntre alle arbeidere til å daglig ta sin egen temperatur før arbeidsstart.


VW Crafter defineres som et nyttekjøretøy og brukes til alt fra ambulanser til bobiler.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden